Αρχική Ομογένεια ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: Ο Ελληνισμός του Καναδά γιορτάζει την 25η Μαρτίου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: Ο Ελληνισμός του Καναδά γιορτάζει την 25η Μαρτίου

6

ΜΟΝΤΡΕΑΛ – Με λαμπρότητα θα γιορτάσει απ’άκρη σ’ άκρη ο Ελληνισμός του Καναδά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με αποκορύφωμα την παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή 27 Μαρτίου στις μεγάλες πόλεις Τορόντο και Μόντρεαλ.


Το Τορόντο θα έχει την τιμητική του αυτή τη χρονιά, αφού θα παραστούν για τις επετειακές εκδηλώσεις ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ιωάννης Μουρίκης, οι βουλευτές: της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρσαμάνης (Πέλλα), του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Στρατάκης (Ηράκλειο Κρήτης) και του Συνασπισμού Ασημίνα Ξηροτύρη (Θεσσαλονίκη.)


Στο Τορόντο βρίσκεται εξάλλου και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου η οποία θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις προσθέτοντας εθνική υπερηφάνεια στον Ελληνισμό της καναδικής μεγαλούπολης.


Οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο αρχίζουν απο σήμερα στο Τορόντο με την δεξίωση που θα παραθέσει ο Γενικός Πρόξενος Ευθύμιος Ευθυμιάδης. Το Σάββατο θα λάβει χώρα το εορταστικό γκαλά της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο παρουσία των προσκεκλημένων απο την Ελλάδα, ενώ την Κυριακή θα τελεστεί η δοξολογία στο Ναό του Αγίου Δημητρίου και θα ακολουθήσει η μεγάλη παρέλαση στη λεωφόρο Ντάνφορθ, που θα καταλήξει στην κατάθεση στεφάνου.


Στο μεταξύ, το Μόντρεαλ εγκαινιάζει τις εκδηλώσεις με εορταστικό δείπνο που θα παρατεθεί αύριο στην Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ. Εκεί πρόκειται να τιμηθεί ως Ελληνας της Χρονιάς ο δικηγόρος Βαγγέλης Χατζής, ο οποίος έχει προσφέρει επί χρόνια εθελοντική εργασία στον κοινοτικό οργανισμό πρωταγωνιστώντας σε εδκηλώσεις στήριξης του Ελληνισμού μέσα στο καναδικό περιβάλλον. Εξάλλου, τον τίτλο της Φιλέλληνος της χρονιάς θα παραλάβει η Βέρα Ντάνυλουκ που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα δημοτικά δρώμενα του ευρύτερου Μόντρεαλ τα τελευταία χρόνια.


Την Ελληνική κυβέρνηση στον επετειακό εορτασμό του Μόντρεαλ θα εκπροσωπήσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής (Καβάλα) και του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου (Φθιώτιδα).


Πηγή: Άρθρο της Ιουστίνης Φραγκούλη στην ομογενειακή εφημερίδα TGA News