Αρχική Νέα Αθλητικά Πόλο, τι γίνεται με τις ισοβαθμίες… ελπίδες έχει ο ΝΟΧ για την...

Πόλο, τι γίνεται με τις ισοβαθμίες… ελπίδες έχει ο ΝΟΧ για την εξάδα

14

Στο τέλος της πλησιάζει η κανονική περίοδος της Α1 πόλο των ανδρών. Στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας η κατάσταση φαίνεται ξεκάθαρη, με τον Εθνικό να προηγείται και τους Ολυμπιακό να καλύπτουν αντίστοιχα τις επόμενες δύο θέσεις. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως για τις υπόλοιπες τρεις της 6άδας, τις οποίες διεκδικούν 4 ομάδες (Γλυφάδα, Πάτρα, Χανιά, Χίος) και για τη μία θέση που οδηγεί στην Α2. Αυτή προσπαθούν να αποφύγουν οι Παναθηναϊκός, Παλαιό Φάληρο και ΠΑΟΚ.

Οσον αφορά στην 6άδα, η Γλυφάδα έχει το προβάδισμα για να κατακτήσει την 4η θέση. Εχει 23 βαθμούς, αλλά και το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Το Σάββατο στην 21η αγωνιστική (26/03) υποδέχεται τη Βουλιαγμένη και στην 22η θα πάει στη Νέα Σμύρνη για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.

Ακόμα πιο δύσκολο πρόγραμμα έχει η Πάτρα. Είναι 5η με 22 βαθμούς και θα παίξει στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό στην 21η αγωνιστική και με τον Εθνικό επίσης στον Πειραιά στην τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου.

Τα Χανιά που ισοβαθμούν με την Πάτρα στην 5η θέση, θα συγκρουστούν στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό στην 21η και στην τελευταία με τον Ολυμπιακό.

Το πιο εύκολο – θεωρητικά – πρόγραμμα έχει η Χίος (7η με 21 βαθμούς), η οποία στην 21η θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και στην 22η θα φιοξενήσει τον Παναθηναϊκό.

Οσον αφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια, η Γλυφάδα έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Χίο, (8-7 και 8-8) με τα Χανιά (11-10 και 8-8), όπως επίσης και με την Πάτρα (8-7 και 7-7).

Η Χίος έχει προβάδισμα απέναντι στην Πάτρα (10-7, 4-6), αλλά θα μείνει πίσω αν ισοβαθμίσει με τα Χανιά (7-5, 6-10).

Πάντως, τα Χανιά υστερούν σε ισοβαθμία με την Πάτρα (11-8, 3-10).

Αν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές υπερισχύσουν τα “φαβορί” και δεν έχουμε εκπλήξεις, τότε η κανονική περίοδος θα λήξει με την Γλυφάδα στην 4η θέση και 25 βαθμούς, όσους θα έχει και ο ΝΟΧ αλλά η Γλυφάδα έχει προβάδισμα στην ισοβαθμία. Τα Χανιά θα έρθουν έκτα με 24 βαθμούς και η Πάτρα έβδομη με 22. Οπότε στα playoffs ο ΝΟΧ θα αντιμετψπίσει τον δεύτερο στην Βαθμολογία Ολυμπιακό.

Η μάχη για την παραμονή θα κριθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό το Σάββατο (26/03) στην 21η αγωνιστική. Στο Παλαιό Φάληρο λοιπόν υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και αν τον κερδίσει, εξασφαλίζει τη σωτηρία της, ενώ δίνει μεγάλες ελπίδες και στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο ισοβαθμεί στην 9η θέση με 12 βαθμούς. Στην τελευταία αγωνιστική θα παίξει εναντίον της Βουλιαγμένης
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τα Χανιά στην 21η και τη Χίο εκτός έδρας στην 22η. Τέλος, ο ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική θα παίξει με τον Ηρακλή, ο οποίος ήδη έχει υποβιβαστεί στην Α2.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας το Παλαιό Φάληρο ευνοείται αν έχει τους ίδιους βαθμούς με τον Παναθηναϊκό (11-10, 5-5), ο οποίος από την πλευρά του έχει προβάδισμα απέναντι στον ΠΑΟΚ (11-10, 8-7). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάντως, στο ματς του πρώτου γυρου είχε κερδίσει 11-7 το Παλαιό Φάληρο.