Αρχική Νέα Τοπικά Συζητούν τα προβλήματα του Κάμπου οι Εσπεριδοκαλλιεργητές αλλά και όλοι οι Καμπούσοι

Συζητούν τα προβλήματα του Κάμπου οι Εσπεριδοκαλλιεργητές αλλά και όλοι οι Καμπούσοι

9

Με την ελπίδα ότι  συνέλευση δεν θα εξαντληθεί στο επουσιώδες ζήτημα των 3 ευρώ ανά δέντρο που τελικά δεν δόθηκαν ως ενίσχυση των παραγωγών για τον καρπό που χάθηκε από την περσινή κακοκαιρία οί Καμπούσοι συζητούν αύριο για το μέλλον του τόπου τους.

Όπως γράφει το Δελτίο Τύπου του ΑΣΕΧ:
“Tο Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του, κατόπιν και των τελευταίων εξελίξεων που είχε το θέμα των αποζημιώσεων των EΛ.Γ.A. για τις περυσινές καταστροφές αλλά και τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έκρινε απαραίτητη τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την Kυριακή 27 Mαρτίου και ώρα 10.30 π.μ. στο Eκθεσιακό Kέντρο «Γεώργιος Kαλουτάς» (πρώην Συσκευαστήριο) στην οποία καλεί όχι μόνο τα τακτικά μέλη του Συνεταιρισμού, αλλά όλους τους εσπεριδοκαλλιεργητές και όλους τους Kαμπούσους, με μοναδικό θέμα: «Aνάδειξη των σοβαρών προβλημάτων της εσπεριδοκαλλιέργειας και του Kάμπου της Xίου και λήψη αποφάσεων για τους τρόπους αντιμετώπισής των».

Τα 3 ευρώ ήταν σημαντική βοήθεια αλλά κανείς Καμπούσης δεν θα σωθεί είτε τα πάρει είτε όχι. Αντίθετα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για τον δρόμο που θα πορευθεί από εδώ και πέρα ο ΑΣΕΧ και κατ’ επέκταση ο Κάμπος καθώς αν δεν γίνει κάτι τώρα εντός της επόμενης δεκαετίας ο Κάμπος θα πάψει να έχει το χρώμα που τον κάνειο μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά μετά τα όσα λέγονται για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική αλλά και την αδράνεια στο θέμα της αντιμετώπισης των ασθενειών που έχουν εμφανιστεί στις καλλιέργειες. Και όλα αυτά σε συνδιασμό με την έλλειψη πολιτικών για την διατήρηση περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί “Παραδοσιακοί Οικισμοί”.


Κ.Α.