Αρχική Νέα Τοπικά ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ: Μη συμμετοχή αντιπολίτευσης στη διαπαραταξιακή επιτροπή

ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ: Μη συμμετοχή αντιπολίτευσης στη διαπαραταξιακή επιτροπή

6

Την άρνηση των συνδυασμών της αντιπολίτευσης αλλά και των κομμάτων της αριστεράς (ΚΚΕ, Συνασπισμός), συνάντηση η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής που θα διαχειριστεί τις εκδηλώσεις για τα ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ.
Ο Πέτρος Παντελάρας αιτιολόγησε το γεγονός λέγοντας ότι το θεσμικό όργανο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτοί μέσα σε αυτό συμμετέχουν, επισημαίνοντας ότι σαν παράταξη “δεν ρίχνουν ανάθεμα στους έχοντες και κατέχοντες”.
Αντίθετα ο Αντρέας Μιχαηλίδης διατύπωσε την άρνηση του διότι όπως σημείωσε “στο ενδιάμεσο διάστημα διαπιστώνουμε ότι η όλη προσπάθεια στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και ενώ είχε ξεκινήσει με το σκεπτικό ένταξης στο INTERREG”, όπως και για το γεγονός πως φέρεται να προγραμματίζονται εκδηλώσεις που δεν έχουν σχέση με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη (π.χ. ομιλία για τη ναυτιλία και τον εφοπλισμό).
“Αν εσείς θέλετε να προπαγανδίσετε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Έ. ή να εξισώσετε τους εφοπλιστές, εμείς δεν συμφωνούμε και δεν συμμετέχουμε”, ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΚΚΕ Γιάννη Αμπαζή.
Ο Μιχάλης Σφυράκης εκ μέρους του ΣΥΝ δήλωσε ότι είναι αντίθετοι από την ώρα που προκύπτει άμεση ή έμμεση εμπλοκή των εφοπλιστών.
Στην προσπάθεια του ο αντιδήμαρχος Αντώνης Λάρδας να υπερασπιστεί τις προτάσεις του Δήμου σχολίασε ότι αυτές τις ενέργειες τους με την αναζήτηση χορηγών τις γνωρίζει και δεν είναι αντίθετος ο ίδιος ο Θεοδωράκης.
“Τίποτα δεν έχει γίνει εν αγνοία του Θεοδωράκη” ήταν το σχόλιο του Δημάρχου Μάρκου Μεννή που σημείωσε το ενδιαφέρον του ιδρύματος Μαρίας Τσάκου για τα ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ.
Αυτό που έγινε τελικά αποδεκτό είναι να σχηματίσει την όποια οργανωτική επιτροπή επιθυμεί ο Δήμος Χίου, που όμως δεν θα συμμετέχουν οι άλλοι συνδυασμοί, οι οποίοι όμως αποδέχτηκαν να στέλνουν εκπρόσωπό τους στις διάφορες συναντήσεις που θα έχει η Δημοτική Αρχή (με πολιτικά πρόσωπα, καλλιτέχνες κλπ) εφόσον κάτι τέτοιο θα ζητείται.