Αρχική Νέα Τοπικά Σε Γενική Συνέλευση οι γονείς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για την υψηλή...

Σε Γενική Συνέλευση οι γονείς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για την υψηλή έκπτωση δημοπράτησης

9Τους τρόπους με τους οποίους θα αγωνιστούν έτσι ώστε να τελειώσει το έργο του σχολικού συγκροτήματος 3ου-8ου δημοτικού σχολείου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, με τον καλύτερο τρόπο,  αναζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.
Ενημερώνοντας για τις εξελίξεις με τη δημοπράτηση του έργου η έκπτωση του οποίου έφθασε στο 43%, τονίζοντας ότι παρότι ζητήθηκαν εγγυήσεις για τη σωστή εκτέλεση του έργου από τη Δημαρχιακή Επιτροπή Δήμου Χίου (που δίνει την τελική έγκριση της σύμβασης) δυστυχώς δεν έλαβαν καμία απάντηση.
“Θεωρούμε πως το ποσό των 216.600 ΕΥΡΩ που θα διατεθεί τελικά στον εργολάβο, για να τελειώσει το έργο άριστο ποιοτικά και σε χρόνο που δεν θα υπερβαίνει το τέλος του επόμενου καλοκαιριού, είναι απλά μια επιθυμία μας που δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα” σημειώνεται στην πρόσκληση του συλλόγου προς τους γονείς για την Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
“Η πίστη μας στηρίζεται στο γεγονός πως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού, ζητούσε από τη Διαχειριστική Αρχή του Γ’ ΚΠΣ για την ολοκλήρωση του έργου το ποσό των 550.000 ΕΥΡΩ. Η Υπηρεσία ενέκρινε το ποσό των 380.000 ΕΥΡΩ για να καταλήξουμε με την τεράστια έκπτωση των 165.400 ΕΥΡΩ, στο ποσό των 216.600 ΕΥΡΩ”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
“Εάν αφαιρέσουμε και το κέρδος του εργολάβου που θα είναι γύρω στο 20%, καταλαβαίνετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών που κάνουμε όλοι μαζί, με τα παιδιά μας και τους δασκάλους των, για να έχουν ένα σχολείο ασφαλές, σύγχρονο, που θα εμπνέει και θα ξεφεύγει από την κακομοιριά των δημοσίων κτηρίων, που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή και από τους πρώτους μήνες θέλουν πάλι επισκευή, λόγω των κακοτεχνιών ή παραδίδονται ημιτελή”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
 “Αποφασισμένοι να επιτύχουμε αυτό που επιδιώκουμε από το 2001 και να δηλώσουμε όλοι, πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε άλλες προχειρότητες, αστοχίες υλικών και ενεργειών κατά την εκτέλεση του έργου, αλλά και την απόφασή μας πως τα παιδιά μας πρέπει την ερχόμενη σχολική χρονιά θα βρίσκονται μέσα στο σχολείο, καλούμε σε έκτακτη γενική Συνέλευση”, καταλήγει η πρόσκληση.