Αρχική Νέα Τοπικά Την αξιοποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου ζητά το ΣΕΣΝΟΧ

Την αξιοποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου ζητά το ΣΕΣΝΟΧ

6Την αξιοποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου, η οποία πρέπει να προστατευθεί και να μην απαξιωθεί από κανέναν ζητά από τη Διοίκηση του νοσοκομείου το Σωματείο Εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου.
Με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές στον τοπικό τύπο σχετικά με την εκμετάλλευση της περιουσίας του νοσοκομείου το ΣΕΣΝΟΧ κάνει τις παρακάτω διευκρινήσεις παρουσιάζοντας παράλληλα τις θέσεις του.
* “Κατ’ αρχήν επιθυμία όλων των δωρητών ήταν να βοηθήσουν οικονομικά το Νοσοκομείο. Για το λόγο κανείς δεν μπορεί να οικειοποιείται ή ιδιοποιείται την περιουσία του.
* Αιτήματα φορέων για παραχώρηση οικοπέδων ή κτιρίων του Νοσοκομείου μπορούν να γίνουν αποδεκτά, εάν ωφελούν την τοπική κοινωνία, όχι όμως χωρίς ανάλογο οικονομικό τίμημα, το οποίο όμως είναι εύλογο, δεν οικειοποιείται από κάποιον ιδιώτη, αλλά επενδύεται για τη βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Εξαίρεση αποτελούν μόνο τα κοινωφελή εκπαιδευτικά ιδρύματα (για ΑΜΕΑ, σχολεία, ιδρύματα για άτομα προς επανένταξη). Είναι σε όλους γνωστούς ότι, το Νοσοκομείο έχει παραχωρήσει πολλά ακίνητα, για ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
* Η μέχρι σήμερα συνεισφορά της διαχείρισης της περιουσίας του νοσοκομείου στην καθημερινή λειτουργία του είναι αδιαμφισβήτητη.
Απαιτούμε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου:
1. Να αξιοποιήσει την περιουσία στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
2. Να επανεπενδύσει μέρος της περιουσίας στην επισκευή σημαντικών ακινήτων και να μην αφήσει άλλα κτήρια, πολλά μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας, να καταστρέφονται.
3. Να διεκδικήσει από καταπατητές το κομμάτι της περιουσίας που βάσει των διαθηκών θα έπρεπε να εκμεταλλεύεται το Νοσοκομείο.
4. Να μην χρησιμοποιείται η περιουσία του Νοσοκομείου για συναλλαγή ή προσωπική προβολή κατά καιρούς των εκάστοτε διοικούντων της κοινωνίας μας.
Θα σταθούμε ενάντιοι σε όποιον τολμήσει, καταλήγει η ανακοίνωση, να απαξιώσει άλλο την περιουσία του νοσοκομείου, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός”.


Θα μπορούσε βέβαια να γινόταν περισσότερο καυστικό το Σωματείο αναφέροντας πρόσωπα και πράγματα, αλλά αυτό θα θεωρούταν από ορισμένους ότι η ανακοίνωση έχει και πολιτική χροιά, ενώ προφανώς από τους εργαζόμενους δεν έχει καμία σημασία ποιος βρίσκεται στη διοίκηση, αλλά το τι κάνει.