Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Υγειονομικούς ελέγχους με τον ερχομό των προσφύγων ζητούν λιμενικοί- αστυνομικοί

Υγειονομικούς ελέγχους με τον ερχομό των προσφύγων ζητούν λιμενικοί- αστυνομικοί

15

Με αφορμή το κρούσμα φυματίωσης που εντοπίστηκε σε πρόσφυγα που έφτασε στο νησί μας οι Ενώσεις αστυνομικών και λιμενικών του νομού μας, προχώρησαν στην παρακάτω κοινή ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά τους τόσο για τον τρόπο αντιμετώπισης της “λαθρομετανάστευσης” όσο και για τον “ελλιπέστατο ιατρικό έλεγχο”.
“…σε κοινή σύσκεψη των προεδρείων των ενώσεών μας… αποφασίστηκε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά μας για τη γενικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης από τις εμπλεκόμενες στη διοικητική μέριμνα υπηρεσίες και ειδικότερα για τον ελλιπέστατο ιατρικό έλεγχο που εφαρμόζεται από το Νοσοκομείο Χίου πρις οι υπηρεσίες μας ενεργήσουν, ως βεβαίως οφείλουν τα νόμιμα για την καλύτερη και ταχύτερη “εξυπηρέτηση” των ταλαιπωρημένων λαθρομεταναστών.
Παρακαλούμε κάθε εμπλεκόμενο φορέα και ειδικότερα τον κ. Νομάρχη Χίου ως συντονιστή των υπηρεσιών της αρμοδιότητάς του, τον κ. Διοικητή του Γ.Ν. ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Χίου, όπως μεριμνήσουν εφεξής για την πληρέστερη ιατρική εξέταση κάθε μετανάστη από έμπειρους και εξειδικευμένους επιστήμονες και τη δημιουργία νέου χώρου νοσηλείας κρατουμένων, έτσι ώστε να μην εγκυμονεί κίνδυνο η παραμονή στο νοσοκομείο κάθε ασθενούς μετανάστη- κρατουμένου.
Επίσης ενημερώνουμε τις υπηρεσίες μας ότι δεν θα ανεχτούμε να επαναληφθεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο της κρατικής αναλγησίας που δεν μας τιμά και αφήνει εκτεθειμένους τους συναδέλφους, τις οικογένειές τους και τον κοινωνικό τους περίγυρο”, καταλήγει η ανακοίνωση των δύο Ενώσεων.