Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία στην αστυνομία από αλλοδαπή οικιακή βοηθό για βιασμό

Καταγγελία στην αστυνομία από αλλοδαπή οικιακή βοηθό για βιασμό

29


Κατηγορούμενος για παράνομη κράτηση και βιασμό, ύστερα από καταγγελία της παθούσης, οδηγείται αύριο στον ανακριτή και εισαγγελέα 53χρονος Χιώτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια και την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου ο φερόμενος ως δράστης (τα στοιχεία του οποίου μας είναι γνωστά) κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι του σε απομακρυσμένη περιοχή της πόλης της Χίου 49χρονη οικιακή βοηθό, Βουλγαρικής υπηκοότητας, στην οποία ασκώντας ψυχολογική πίεση και με απειλές ασελγούσε πάνω της (πράξεις που σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα).
Η περιπέτεια της 49χρονης γυναίκας ξεκίνησε πριν από 10 ημέρες περίπου όταν από το γραφείο με το οποίο συνεργαζόταν στην Αθήνα την ειδοποίησαν αν επιθυμεί να εργαστεί στη Χίο, σε σπίτι ναυτικού που είχε ένα γιο όπου έχρηζε βοήθεια.
Πράγματι η γυναίκα ήρθε στη Χίο την οποία παρέλαβε ο φερόμενος ως δράστης και την οδήγησε στο απομακρυσμένο σπίτι του, από το οποίο διαπίστωσε στην πορεία ότι ήταν δύσκολο να φύγει αφού υπήρχαν καγκελόφρακτα παράθυρα και πόρτες κλειδωμένες με λουκέτα ενώ υπέκυψε στις πιέσεις φοβούμενη για τη ζωή της.
Κάποια στιγμή όμως που η προσοχή του φερόμενου ως δράστη δεν ήταν τεταμένη, μέσω του κινητού του, έστειλε μήνυμα σε φίλη της στην Αθήνα, που με τη σειρά της ενημέρωσε την αστυνομία και εν συνεχεία την Ασφάλεια Χίου.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η εισαγγελέας και παρουσία της επενέβησαν οι άντρες της αστυνομίας όταν η 49χρονη γυναίκα με άδεια του φερόμενου δράστη άνοιξε την εξώπορτα και κατάφεραν να την τραβήξουν έξω. Αυτός όμως πρόλαβε και ασφάλισε την πόρτα οπότε και μετά από ένα τετράωρο οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να την σπάσουν και να τον συλλάβουν.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε κατά την ανάκριση ότι δεν άνοιξε γιατί φοβόταν επειδή εκκρεμούσε μια παλιά υπόθεσή του (άσχετη με την τωρινή) ενώ η 49χρονη Βουλγάρα “κοιμήθηκε” οικειοθελώς μαζί του.
Στην ερώτησή μας προς έμπειρο αστυνομικό γιατί η γυναίκα δεν προσπάθησε να δραπετεύσει ή να φωνάξει στους γείτονες, μας επισήμανε ότι ήταν ιδιαίτερα φοβισμένη ενώ ήταν σε μια περιοχή που δεν την ήξερε καθόλου και στην ουσία κλειδωμένη, άρα πολύ δύσκολο να ξεφύγει.