Αρχική Νέα Τοπικά Διαφωνεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης με τη δημοσιοποίηση της μεταδοτικής ασθένειας πρόσφυγα

Διαφωνεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης με τη δημοσιοποίηση της μεταδοτικής ασθένειας πρόσφυγα

6

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες με αφορμή τη δημοσιοποίηση του κρούσματος φυματίωσης σε πρόσφυγα που την Κυριακή έφθασε στο νησί μας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Η πάθηση ενός ανθρώπου, είτε ιθαγενούς είτε πρόσφυγα ή μετανάστη δεν αποτελεί είδηση!!!!
Χθες όμως το ιατρικό απόρρητο παραβιάστηκε, η ασθένεια ενός πρόσφυγα δημοσιοποιήθηκε, κι όλα αυτά, με στόχο να αναδειχθεί η όποια επικινδυνότητα του επαγγέλματος αστυνομικών και λιμενικών. Αυτό αποτελεί παράνομη και ανήθικη ενέργεια, η οποία συμβάλει στην αύξηση των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού στην κοινωνία.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες διαμαρτύρεται έντονα για την τακτική εκμετάλλευσης μεμονωμένων περιστατικών και την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως μοχλό πίεσης των Σωματείων αστυνομικών και λιμενικών υπαλλήλων προς το Κράτος.
Αν τα σωματεία των οργάνων της Τάξης φρονούν ότι δεν έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση από το Κράτος, οφείλουν να μάχονται για την ενεργοποίηση των μηχανισμών και των υπηρεσιών του όχι να “ξεμπροστιάζουν” το ένα κρούσμα φυματίωσης που βρέθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι πέρασαν τον τελευταίο χρόνο από τη Χίο.
Ο καθείς εφ’ ο ετάχθη…”.