Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σε εξετάσεις οι απόφοιτοι για μια θέση εκπαιδευτικού

Σε εξετάσεις οι απόφοιτοι για μια θέση εκπαιδευτικού

19


Όλα είναι έτοιμα για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών που θα διεξαχθεί τα δύο προσεχή Σαββατοκύριακα.
Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γ.Βέης, 77.000 εκπαιδευτικοί θα διεκδικήσουν 5.949 θέσεις, ενώ οι πρώτοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για αποχή της τάξης του 20%-30%.
Το ΑΣΕΠ έχει οργανώσει 70 εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ένα εκ των οποίων είναι ειδικά διαμορφωμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς 57 υποψήφιοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Από το διαγωνισμό αποκλείσθηκαν 29 άτομα που είχαν στείλει εκπρόθεσμα την αίτησή τους και 243 που δεν είχαν καταβάλει το παράβολο.


Ο κ. Βέης συνέστησε στους υποψηφίους να βρίσκονται στα κέντρα μία ώρα νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της εξέτασης.
Οι εξετάσεις θα γίνουν αποκλειστικά με το σύστημα των πολλαπλών επιλογών, στην Α’ θεματική ενότητα, του γνωστικού αντικειμένου, για τους κλάδους των φυσικών, οικονομολόγων, καθηγητών φυσικής αγωγής, καθώς και νομικών και πολιτικών επιστημόνων.
Μόνο με ανάπτυξη των θεμάτων θα εξετασθούν οι καθηγητές καλλιτεχνικών και οικιακής οικονομίας, ενώ για όλους τους υπόλοιπους θα ισχύσει μεικτό σύστημα και θα απαντήσουν τόσο σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών όσο και σε ερωτήσεις που απαιτείται ανάπτυξη του θέματος.


Να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό θα ισχύσει η αρνητική βαθμολόγηση, ενώ θα υπάρξει και βάση εισαγωγής.


Σύμφωνα με τον κ. Βέη υπολογίζεται ότι θα χρειασθούν για το διαγωνισμό 100.000 τετράδια, η βαθμολόγηση καθενός από τα οποία υπολογίζεται σε 8,5 ευρώ. Επίσης, θα χρειαστούν για τη διόρθωση των γραπτών 40.000 “βαθμολογητο-ώρες” και θα απασχοληθούν πάνω από 200 βαθμολογητές. Το ΑΣΕΠ ελπίζει ότι σε δύο-τρεις μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση.


Τέλος, όσον αφορά στους επιλαχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 1998, το Συμβούλιο θα προβεί το προσεχές διάστημα σε ανασύνταξη των πινάκων κατάταξης υποψηφίων και διοριστέων.
Συγκεκριμένα, θα διαμορφωθούν ένας πίνακας θέσεων του διαγωνισμού του 1998 με το βαθμό του τελευταίου διορισθέντος σε κάθε θέση και ένας αλφαβητικός πίνακας βαθμολογίας όλων των επιλαχόντων με τον αριθμό μονάδων που είχαν λάβει στο διαγωνισμό.
Βάσει αυτών των πινάκων, οι υποψήφιοι θα αξιολογήσουν για ποιες θέσεις έχουν πιθανότητες να επιλεγούν και στη συνέχεια θα δηλώσουν σε συμπληρωματική αίτηση τις θέσεις για τις οποίες ενδιαφέρονται. Με βάση τις αιτήσεις θα διαμορφωθεί ένας νέος ενιαίος πίνακας κατάταξης.

ΠΗΓΗ: news.in.gr, ΑΠΕ