Αρχική Νέα Οικονομία Νίκος Σηφουνάκης: για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης

Νίκος Σηφουνάκης: για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης

10


Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού και Μ.Μ.Ε. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την οικονομία προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Ο Ελληνικός λαός, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, τα νοικοκυριά, καλούνται να πληρώσουν και μάλιστα ακριβά, τα λάθη, τις επιπολαιότητες και την ανικανότητα της Κυβέρνησης. Οι φόροι που επέβαλε η Κυβέρνηση της δήθεν ήπιας προσαρμογής  που αγγίζουν τα 2,5 δισεκατομμύρια Ευρώ, θα πληρωθούν αποκλειστικά και μόνο από την τσέπη του Έλληνα πολίτη. Το οικογενειακό εισόδημα θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο, εξανεμίζοντας τις πενιχρές αυξήσεις που πήραν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Το τραγικότερο όμως απ’ όλα είναι πως ενώ επιβάλλονται, νέοι άδικοι φόροι (όπως είναι οι έμμεσοι φόροι), δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο, καμία απολύτως επεξεργασμένη πολιτική, που θα οδηγήσει τον Ελληνικό λαό, στην έξοδο από το τούνελ της παρατεταμένης και σκληρής λιτότητας, που με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης έχει εισέλθει η χώρα.
Επίσης κανείς από τους μαθητευόμενους μάγους της Κυβέρνησης, δεν υπολόγισε ότι τα νοικοκυριά δεν θα κληθούν μόνο να πληρώσουν το υπέρογκο ποσό των φόρων που επιβλήθηκαν. Οι πολίτες, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι δυστυχώς καλούνται να πληρώσουν πολλά περισσότερα, αφού η αύξηση στο Φ.Π.Α., σημαίνει αυτόματα ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, ακόμα και στα βασικά είδη (διατροφή, ένδυση κ.α.) που έχει ανάγκη για να επιβιώσει μια οικογένεια.
Πληρώνουμε όλοι, την μικροκομματική εμπάθεια και την πλήρη ανικανότητα της Κυβέρνησης της Ν.Δ, που στους 12 μήνες διακυβέρνησης της, κατέρρευσαν πλήρως τα δημόσια έσοδα.
Οι ευθύνες για την τραγική κατάσταση της οικονομίας και την άγρια φοροεπιδρομή στο ήδη συμπιεσμένο οικογενειακό εισόδημα, βαραίνουν τον κ. Πρωθυπουργό, τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και το σύνολο της Κυβέρνησης.
Με τα μέτρα που εξήγγειλαν ομολογούν την αποτυχία τους. Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και ένα χρόνο δεν ασκεί εξουσία, δεν διαχειρίζεται την οικονομία.
Είναι η Ν.Δ. που ασκεί διακυβέρνηση και αδυνατεί να εκτελέσει τον δικό της προϋπολογισμό, αδυνατεί να διαχειριστεί την οικονομία.
Με την ανερμάτιστη πολιτική της, οδήγησε την χώρα σε ταπείνωση, θέτοντας την Ελληνική οικονομία, σε πλήρη επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επί Κυβέρνησης Ν.Δ., πολλαπλασιάστηκε το έλλειμμα και κατέρρευσαν πλήρως τα δημόσια έσοδα.
Δυστυχώς, το μόνο που μπορεί πλέον να εγγυηθεί αυτή η Κυβέρνηση, είναι ανασφάλεια και αβεβαιότητα για κάθε οικογένεια, για κάθε πολίτη”.