Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: Αρναουτάκης για την αλιεία

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: Αρναουτάκης για την αλιεία

4


Η επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πλαίσια της συζήτησης για την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Αλιεία, κάλεσε εκπροσώπους του Tομέα Aλιείας για ανταλλαγή απόψεων.
 Με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Αρναουτάκη κλήθηκε και κατέθεσε τις απόψεις του τομέα τον οποίο εκπροσωπεί στην εν λόγω κοινοβουλευτική διαδικασία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αλιευτικών και αγροτικών συλλόγων των παραμεθόριων περιοχών του Νοτίου Αιγαίου, κ. Γ. Κατσοτούρχης.  Κατά την παρέμβαση αυτή τα κύρια σημεία τα οποία αναφερθήκαν είναι ότι πρέπει  Πρώτον:  Τα απομακρυσμένα – απομονωμένα Ελληνικά νησιά, ανεξάρτητα εάν ανήκουν σε Περιφέρειες που είναι επιλέξιμες βάσει του στόχου σύγκλισης, να έχουν  ειδική χρηματοδότηση από το Νέο Ταμείο Αλιείας για όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα,
Δεύτερον: Στην δημοσιονομική κατανομή να προστεθεί και το κριτήριο των Ελληνικών απομακρυσμένων Νησιών, και 
Τρίτον: ότι πρέπει να υπάρξει  Ειδικό άρθρο για τις γυναίκες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε ότι συμφωνεί και στηρίζει τις θέσεις του Προέδρου και θα αγωνιστεί στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και σε όλα τα Θεσμικά Όργανα για να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων των Παραμεθόριων περιοχών.