Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Να μην περάσει η νέα φοροεπιδρομή

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Να μην περάσει η νέα φοροεπιδρομή

9


“Να μην περάσει η νέα φοροεπιδρομή’, καλεί τους πολίτες η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ που σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


Τα νέα κυβερνητικά μέτρα αποτελούν νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα.
Πρέπει να συναντήσουν τη λαϊκή κατακραυγή και την οργανωμένη μαζική αγωνιστική δράση. Πρέπει η ΝΔ να πάρει την απάντηση στους δρόμους , υψώνοντας τείχη στην αντιλαϊκή της πολιτική.
Είναι ψεύτικοι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, ότι οι δημοσιονομικές προσαρμογές της δε θίγουν τους εργαζόμενους, το λεγόμενο “κοινωνικό κράτος”.
Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο:
Θίγουν το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, γιατί στηρίζουν την αύξηση των δημοσίων εσόδων στην αύξηση της φορολογίας της λαϊκής κατανάλωσης. Εμείς και πάλι πληρώνουμε το μάρμαρο.
Η πλουτοκρατία, για χάρη της οποίας δημιουργήθηκαν τα ελλείμματα, είχε την ευνοϊκή μείωση των συντελεστών της φορολόγησής της με τους σχετικούς νόμους που ψήφισε η ΝΔ μέχρι και 10% και μάλιστα δηλώνει περήφανη γι αυτό δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου. Οι νέες μεταρρυθμίσεις που εξάγγειλε η κυβέρνηση αφορούν επίσης σε νέες παροχές στο κεφάλαιο. Παράλληλα, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας προχωρεί περισσότερο, μετά και την Εαρινή Σύνοδο της ΕΕ.
Τα μέτρα δεν είναι “έκτακτα”, αλλά από καιρό προγραμματισμένα και ενταγμένα στη συνολική επιθετική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ στο εισόδημα και τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας.
Κοροϊδία αποτελούν και τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποδίδει τα αντιλαϊκά μέτρα στην απογραφή της οικονομίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να θίξει την ταξική πολιτική της ΝΔ επί της ουσίας, για τον απλούστατο λόγο ότι η ΝΔ συνεχίζει τη δική του πολιτική.
Καμιά ανοχή στην ανέχεια της λαϊκής οικογένειας, καμιά αύξηση των έμμεσων φόρων.
Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Οχι μείωση, όπως γίνεται με τον “αναπτυξιακό νόμο”, αλλά αύξηση της φορολογίας των κερδών του κεφαλαίου.
Όχι στην ανταγωνιστικότητα των κερδών, ναι στα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα.
1.200 ΕΥΡΩ κατώτερος μισθός. Κατώτερη σύνταξη 960 ΕΥΡΩ και 400 για τους αγρότες. Αφορολόγητο όριο στα 15.000 ΕΥΡΩ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί.
Συσπείρωση και κοινή δράση με προοπτική, της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων – ΕΒΕ.
Οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν “κόστος”. Παράγουν όλο τον πλούτο και τους ανήκει.