Αρχική Νέα Τοπικά Πρόσκληση ΕΟΑΕΝ σε νησιώτες βουλευτές για το προσεχές Δ.Σ..

Πρόσκληση ΕΟΑΕΝ σε νησιώτες βουλευτές για το προσεχές Δ.Σ..

17Πρόσκληση σε όλους τους νησιώρες Βουλευτές απευθύνει ο Εμπιμελητηριακός Ομιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) για να παρευρεθούν στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα γίνει στις 13/4/05 στον Πειραιά.
Υλοποιώντας σχετική απόφαση που ελήφθη κατά την πρώτη συνεδρίαση που έγινε στη Χίο του νέου Δ.Σ., η πρόσκληση από τον Πρόεδρο Νικήτα Δολαψάκη έχει ως εξής:


“Αξιότιμοι Κύριοι ,


Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης των Ελληνικών Νήσων-ΕΟΑΕΝ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου και ώρα 13:00 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά (Δ/νση: Αγ. Κωνσταντίνου 3, 185 3-,Πειραιάς, τηλ.: 210 4126917) με κύριο θέμα την διερεύνηση δυνατοτήτων μεγαλύτερης δραστηριοποίησης και ενεργοποίησης φορέων και εκπροσώπων των νησιωτικών περιοχών μας.


Πιο συγκεκριμένα, κατά την συνεδρίαση αυτή προτίθεται να συζητηθεί η δυνατότητα δημιουργίας ενός άτυπου διαχειριστικού οργάνου από τους Νησιώτες Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου με στόχο την δυναμικότερη και ουσιαστικότερη προώθηση θεμάτων που σχετίζονται με την νησιωτικότητα, την περιφερειακή ανάπτυξη και την επίλυση χρόνιων βασικών προβλημάτων των νησιών μας. Απώτερος δε στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του ΕΟΑΕΝ, είναι η δημιουργία ενός αντίστοιχου οργάνου και σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, το οποίο θα προωθεί τα νησιωτικά αιτήματα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με τον ΕΟΑΕΝ και τον Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Νησιωτικών Επιμελητηρίων-INSULEUR.


Παράλληλα, θα τεθούν υπόψη σας οι θέσεις και οι προτάσεις του ΕΟΑΕΝ σχετικά με:
* το προτεινόμενο σχέδιο αναθεώρησης της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας,
* τις πρόσφατες αλλαγές συντελεστή ΦΠΑ για τις ΜΜΕ στον επισιτισμό και τον τουρισμό από το 8% στο 9% καθώς και την γενικότερη αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 18% στο 19%
* τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους νέους κανονισμούς των Διαρθρωτικών Ταμείων για την περίοδο 2007-2013
* το Σχέδιο Νόμου για την τροποποίηση του νομοσχεδίου 3190/2003 του ΥΠΑν και την διάταξη για την διεύρυνση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων


Επίσης, θα συζητηθούν οι προτάσεις και παρατηρήσεις σας επί του Σχεδίου Δράσης του ΕΟΑΕΝ που σας έχει ήδη αποσταλεί προς δική σας ενημέρωση και πληροφόρηση.


Θεωρώντας ότι η προσπάθεια για μια ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τις νησιωτικές περιφέρειες της Ελλάδος, δεν πρέπει να αποτελέσει σε καμιά περίπτωση αντικείμενο πολιτικών ή κομματικών αντιπαραθέσεων, στείρων παροχολογιών και  υποσχέσεων αλλά συλλογικής δυναμικής δράσης και γόνιμης διεκδίκησης, σας ζητούμε να αποδεχθείτε την παρούσα πρόσκληση και να συμμετάσχετε στην συζήτηση που πρόκειται να διεξαχθεί.


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή και την συμμετοχή σας,


                                                                                           
                           
                                                                                                        Με τιμή
      Για τον Επιμελητηριακό Όμιλο
      Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών
                                                                                           
               Ο Πρόεδρος του Ε. Ο. Α. Ε. Ν.
                                                                                Νικήτας Δολαψάκης