Αρχική Νέα Τοπικά Εργατικό Κέντρο για διώξεις υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Εργατικό Κέντρο για διώξεις υπαλλήλων ΟΑΕΔ

6


Την οποιαδήποτε δίωξη υπαλλήλου για κομματικούς λόγους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χίου με έγγραφό του προς τον υπουργό Απασχόλησης και το Διοικητή του ΟΑΕΔ, με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο τοπικό γραφείο του ΟΑΕΔ.
“…Καταργεί την Ελλάδα όλων των Ελλήνων και επαναφέρει πρακτικές που έχουν καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό”, σημειώνεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει:
“Πέρα όμως από τα παραπάνω, θα θεωρούσαμε πιο έντιμο κάποιος να πάρει το πολιτικό κόστος και να προχωρήσει σε τέτοιες πρακτικές από το να σπιλώνει την τιμή και την υπόληψη όλων των εργαζομένων της υπηρεσίας για να πετύχει το σκοπό του.
Εμείς θεωρούμε ότι αν η ΕΔΕ αποδείξει παρανομίες θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους, αν όχι -ερωτούμε- θα αποκατασταθεί άμεσα ή θέση, η τιμή και η υπόληψη των εργαζομένων.
Αλλιώς θα αποδειχθεί περίτρανα ότι η όλη προσπάθεια ήταν μόνο και μόνο να εξαιρεθεί ο προϊστάμενος από τις κρίσεις.
Τέλος θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι από τον ΟΑΕΔ δεν περνούν μόνο τα χαριστικά προγράμματα προς τους εργοδότες αλλά και οι ΑΝΕΡΓΟΙ. Οποιαδήποτε λοιπόν δυσλειτουργία της υπηρεσίας στον τομέα αυτό θα μας βρει δυναμικά αντίθετους”, καταλήγει το έγγραφο που αποδέκτες γίνονται επίσης ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, Πανελλήνια Ένωση υπαλλήλων ΟΑΕΔ.