Αρχική Νέα Τοπικά Μιχάλης Σφυράκης: δεν πήρε απόφαση το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ για το διαγωνισμό...

Μιχάλης Σφυράκης: δεν πήρε απόφαση το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ για το διαγωνισμό έκθεσης

5“Από τον τύπο πληροφορήθηκα την ιδέα του προέδρου της ΔΕΥΑΧ να προτείνει στους μαθητές της Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης μαθητικό διαγωνισμό, χωρίς το θέμα αυτό να έχει συζητηθεί στο Δ.Σ..”, αυτό αναφέρει με σχετικό δελτίο τύπου το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ Μιχάλης Σφυράκης -εκπρόσωπος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών- σχετικά με την ανακοίνωση του διαγωνισμού με συγκεκριμένα θέματα για εργασίες μαθητών γυμνασίου- Λυκείου.
Και συνεχίζεται στην καταγγελία:
“Γίνεται πλέον φανερή η προσπάθεια απαξίωσης του Δ.Σ., για να απαλλαγεί η πλειοψηφία του από την κριτική της αντιπολίτευσης.
Αν έχουν εμπλακεί στην ιστορία και παράγοντες της εκπαίδευσης, ας έχουν υπ’ όψιν τους, τουλάχιστον αυτοί, ότι το θέμα στερείται νομιμότητας και έγκρισης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ.
Κανείς δεν έχει αντίρρηση να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές κοινότητες και η νεολαία στο γενικότερο προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας στα μεγάλα θέματα διαχείρισης των φυσικών πόρων και ιδιαίτερα του νερού όπως γίνεται σε προχωρημένες κοινωνίες που θέλουν να έχουν επαφή με το μέλλον.
Μια προσεκτική όμως ανάγνωση του σχετικού δελτίου τύπου, διαφαίνεται η διάθεση των εμπνευστών αυτής της αυθαίρετης πρωτοβουλίας να εμπλέξουν τους μαθητές κατά τρόπο αντιπαιδαγωγικό, στην προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΔΕΥΑΧ να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στους πολίτες.
Και γίνεται αυτό έντεχνα, αφού ο χορηγός επιτάσσει, το θέμα να επικεντρώνεται αυστηρά στις ευθύνες που φέρουν οι πολίτες.
Για το συντάκτη λοιπόν του κειμένου είναι δεδομένο ότι ευθύνονται οι πολίτες, και βέβαια, για να μην γράψουν οι μαθητές εκτός θέματος, θα περιστραφούν γύρω από τις… ευθύνες των πολιτών.
Δεν μας λέει, όμως ο κ. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, αν μπορεί να βραβευτεί κάποιος μαθητής που θα γράψει για τις ευθύνες που αναλογούν στη διοίκηση της ΔΕΥΑΧ και για τις προεκλογικές υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής, και αν στις φωτογραφίες μπορούν να βάλουν και τις προεκλογικές αφίσες του συνδυασμού του κ. Μεννή με τις δεξαμενές που ξεχείλιζαν στους στύλους της ΔΕΗ, έτοιμες να πλημμυρίσουν την πόλη.
Κρίμα που δεν ζητείται και οπτικοακουστικό υλικό για να φρεσκάρομε και τα λόγια του Δημάρχου και των συμβούλων του. Ωραία ακούγεται και η προοπτική δημοσίευσης των εργασιών αυτών σε περιοδικό διεθνές περιοδικό… χωρίς να υποτιμώ τη σκέψη των μαθητών ας είμαστε λιγάκι συγκρατημένοι… γιατί το θέμα και στραβά ξεκίνησε και αλλού τραβά.
Δεν ξέρω τι θα γράψουν οι μαθητές ξέρω όμως ότι οι μεγάλοι έχουν καταλάβει πλέον τι γίνεται και τι δεν γίνεται, αλλά και τι ΘΑ ΓΙΝΕΙ στη ΔΕΥΑΧ μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας διοίκησης.


Μιχάλης Σφυράκης
Μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ”.