Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Εξόρμηση ΝΔ για δικαιολόγηση των μέτρων – συνέντευξη τύπου Π. Μαντούβαλου

Εξόρμηση ΝΔ για δικαιολόγηση των μέτρων – συνέντευξη τύπου Π. Μαντούβαλου

5Να λέμε και ευχαριστώ που η Κυβέρνηση καταλαβαίνει την αγωνία του κόσμου και δεν πήρε πιο σκληρά οικονομικά μέτρα!
Αυτό μόνο δεν είπε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ. Μαζί του ο βουλευτής Γιάννης Πίττας και ο Πρέοδρος της ΟΝΝΕΔ Χίου Δημήτρης Μεσολογγίτης, ενώ παρόντα ήταν και αρκετά τοπικά στελέχη της ΝΔ.
Προσκεκλημένος της ΟΝΝΕΔ Χίου, ως ομιλητής σε εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ με θέμα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Μαντούβαλος σημείωσε ότι είναι πάντα δυσάρεστο να λαμβάνεις παρόμοια μέτρα, αλλά αναγκάστηκαν να προχωρήσουν μετά τα αποτελέσματα της απογραφής και στην προσπάθεια να βάλουν ένα τέλος στη δημοσιονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
“Την ευθύνη για μένα έχει απόλυτα ο τρόπος διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ”, σημείωσε ο κ. Μαντούβαλος χαρακτηρίζοντας ως ήπιο τον τρόπο με τον οποίο θα επιβαρυνθεί με τα τελευταία μέτρα ο πολίτης.
Χρειάστηκε να ρωτήσουμε διπλή φορά για να μας απαντήσει ο βουλευτής της Α’ Πειραιώς της ΝΔ ότι δεν πρόκειται να πάρει άλλα μέτρα η Κυβέρνηση και ότι αν ήθελε να πάρει πιο σκληρά θα προχωρούσε στην αύξηση της άμεσης φορολογίας.
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου νοιώσαμε πάντως ότι ο κ. βουλευτής λιγότερο απευθυνόταν στο δημοσιογράφο που ρωτούσε και περισσότερο σε τηλεθεατές από “παράθυρο”, χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους και πολλά οικονομικά στοιχεία τα οποία συμβουλευόταν από τις σημειώσεις του.
Υπεραμύνθηκε της απογραφής, ρωτώντας ποιος θα ήταν αυτός που θα αγόραζε μια επιχείρηση χωρίς να ελέγξει τα οικονομικά της, ενώ στην ερώτηση μέχρι πότε θα λένε ότι φταίνε οι προηγούμενοι, απάντησε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν και ζήτησε να κριθούν από τους πολίτες στο τέλος της τετραετίας.
Επανειλημμένως ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει μέσα από το διάλογο, στην ερώτησή μας όμως για το αν οι προτάσεις του υφυπουργού Εμπορίου για το ωράριο βγήκαν μέσα από το διάλογο, φάνηκε ότι αυτός θα αρχίσει τώρα που υπήρξαν και έντονες αντιδράσεις. Για το θέμα αυτό ο κ. Μαντούβαλος, σε αντίθεση με τη σιγουριά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα φορολογικά μέτρα, εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι η ρύθμιση του ωραρίου πρέπει να είναι θέμα των τοπικών κοινωνιών που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες.
Ως θετικά μέτρα που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση ανέφερε τον αναπτυξιακό νόμο, τη ρύθμιση για τα πανωτόκια και την αύξηση των κονδυλίων για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές.