Αρχική Νέα Τοπικά Πικετοφορία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για τα οικονομικά μέτρα

Πικετοφορία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για τα οικονομικά μέτρα

8


Πικετοφορία διοργανώνει το ΠΑΜΕ (από το χώρο του ΚΚΕ) την Τρίτη στις 7.00 μ.μ. ενάντια στα φορολογικά μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση, με την αύξηση των έμμεσων φόρων.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:
“Η γενίκευση της φορολογικής επίθεσης, με την αύξηση των έμμεσων φόρων, που αποφάσισε η Κυβέρνηση της ΝΔ, στόχο έχει τα λαϊκά εισοδήματα και την αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.
Η γαλάζια λιτότητα μετά την πολύχρονη πράσινη λιτότητα χειροτερεύει τη ζωή της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των ανέργων. Οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη κατανάλωσης, τρόφιμα, φάρμακα, ποτά, τσιγάρα, με την αύξηση του ΦΠΑ εξανεμίζουν τις αυξήσεις του 3% σε μισθούς και συντάξεις για το 2005.
Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης αποδεικνύουν όχι μόνο τις ψεύτικες προεκλογικές της υποσχέσεις, αλλά, αποκαλύπτουν και τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής, αφού μονίμως οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης. Για μια ακόμα φορά ο λαός καλείται να πληρώσει με τη φοροληστεία που υφίσταται, όταν πρόσφατα η Κυβέρνηση ψήφισε τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης για το μεγάλο κεφάλαιο κατά 10%.
Κοροϊδία αποτελεί για το λαό, η αντιπολιτευτική υποκρισία του ΠΑΣΟΚ, για τ’ αντιλαϊκά μέτρα, αφού η ΝΔ ακολουθεί την ίδια πολιτική του προγράμματος σταθερότητας της Ε.Ε..”..
Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και καλώντας στην πικετοφορία της Τρίτης (5/4, 7.00 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς) αναφέρει:
“… Φτάνει πια, καμιά ανοχή στη ληστεία με την αύξηση των έμμεσων φόρων.
Αντισταθείτε τώρα. Απαιτούμε:
– Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Πάγωμα τιμών, καμία αύξηση.
– Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου
– Κατώτερος μισθός 1200 €.
– Κατώτερη σύνταξη 960 €.
– Αφορολόγητο όριο στα 15.000 € και 5.000 € για κάθε παιδί.