Αρχική Νέα Τοπικά Παναιγαιακή Επιτροπή: σηκώνει άγκυρα για νέες κινητοποιήσεις

Παναιγαιακή Επιτροπή: σηκώνει άγκυρα για νέες κινητοποιήσεις

8


Οι συσκέψεις του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τα συγκοινωνιακά προβλήματα των νησιών πραγματοποιήθηκαν αλλά καμία απάντηση δεν δόθηκε στην Παναιγαιακή Επιτροπή.
Έτσι χθες στον Πειραιά, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, συναντήθηκαν εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνων από τα νησιά.
Όπως μας τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάσος Κώσταλος, που εκπροσώπησε τη Χίο, είδαν τις εξελίξεις και αποφάσισαν να υπάρξει Παναιγαιακή κινητοποίηση στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη.
Πρώτη η Σάμος θα ανοίξει το χορό με κινητοποίηση στις 11 Απριλίου και με πρωτοβουλία των ασχολούμενων στον τουρισμό, μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα ξεκινήσει τουλάχιστον από τώρα το απευθείας δρομολόγιο που είχε η Σάμος με τη Θεσσαλονίκη (μάλιστα λεγόταν ότι από φέτος το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα συμπεριλάμβανε και τη Χίο).
Εξάλλου η Επιτροπή Αγώνα στη Χίο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα πραγματοποιήσει στις 20 Απριλίου ημερίδα με θέμα τις συγκοινωνίες. Όπως μας είπε ο κ. Κώσταλος πρότειναν να σταλούν προσκλήσεις καις τους ευρωβουλευτές αλλά λόγω χρόνου αυτό δεν μπορεί να γίνει και εξετάζεται η διοργάνωση Συνεδρίου τον Ιούνιο.
Να σημειώσουμε ότι στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Λέσβου, Σάμου, ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Κω, ο αντιδήμαρχος Αγ. Κηρύκου Ικαρίας, εκπρόσωπος των ναυτεργατικών σωματείων από τον Πειραιά.