Αρχική Νέα Οικονομία Ελεγχοι για γιαούρτια και μέλι από υπηρεσίες Νομαρχίας- Καθαρό το μέλι μας...

Ελεγχοι για γιαούρτια και μέλι από υπηρεσίες Νομαρχίας- Καθαρό το μέλι μας λέει ο Συνεταιρισμός

7


Ελέγχους στην αγορά της Χίου για να διαπιστωθεί αν κυκλοφορούν ποσότητες από ακατάλληλα γιαούρτια συγκεκριμένης εταιρείας και μελιού που πιθανά περιέχει επικίνδυνες ουσίες, πάνω από το όριο που θέτει η Ε.Ε., θα κάνει η Συντονιστική Επιτροπή Ελέγχου Τροφίμων κατόπιν εντολής της Ν.Α. Χίου.
Εν τω μεταξύ με την υπόθεση του μελιού, που ενώ ήταν ένα παλιά και εξεταζόταν από τις εταιρείες τυποποίησης και τους συνεταιρισμούς των παραγωγών (χαρακτηριστικό είναι ότι στη Χίο είχαν σταλεί δείγματα από το Φεβρουάριο στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ για να εξεταστούν αν υπάρχουν δείγματα της καρκινογόνου ουσίας), σε αρκετά τοπικά σούπερ- μάρκετ αφαιρέθηκαν όλα τα είδη μελιού από τα ράφια.
Αυτή η δυσφήμιση δημιουργεί σίγουρα προβληματισμό στους 150 Χιώτες παραγωγούς και μέλη του συνεταιρισμού που συνεργάζονται με την εταιρεία ΑΘΗΝΑΔΗΣ για την τυποποίηση και εμπορία του μελιού.
Μάλιστα σήμερα από κοινού έχουν προσκαλέσει τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Aθηνών και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Kαλιφόρνιας – εντομολόγο με ειδικότητα στη μελισσοκομεία- Πασχάλη Xαριζάνη, που θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 6.00 μ.μ. στα γραφεία της Εταιρείας ΑΘΗΝΑΔΗΣ για τις ιδιότητες του μελιού και για τα τελευταία προβλήματα που έχουν προκύψει.