Αρχική Ομογένεια Ομογένεια: Στις 10 Απριλίου η παρέλαση στη Νέα Υόρκη

Ομογένεια: Στις 10 Απριλίου η παρέλαση στη Νέα Υόρκη

7


Με την μεγάλη ομογενειακή παρέλαση στην 5η λεωφόρο και 59η οδό στη Νέα Υόρκη στις 10 Απριλίου, ολοκληρώνονται οι εορτασμοί για την Εθνική Παλιγγενεσία. Φετινοί τελετάρχες θα είναι ο παλαίμαχος Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης και το ζεύγος Αντώνης και Λίτσα Διαματάρη, εκδότες της ιστορικής ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», που το περασμένο Σάββατο έκλεισε 90 χρόνια ανελλιπούς έκδοσης.


Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Ορφανός κι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τάκης Σκανδαλάκης. Επίσης θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της Μικτής Διακομματικής Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Ευγένιο Χαϊτίδη. Όπως ανακοινώθηκε στην πανομογενειακή από τον γ.γ. της Ομοσπονδίας, Πέτρο Γαλατούλα, στην παρέλαση θα συμμετάσχουν και 4 χρυσοί Έλληνες Ολυμπιανίκες.


Χθες ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κ. Michael Bloomberg, παρέθεσε στην επίσημη κατοικία δεξίωση για τον εορτασμό της Εθνικής Ανεξαρτησίας, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο ο εορτασμός της 184ης επετείου της 25ης Μαρτίου από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Gifford Miller και το δημοτικό σύμβουλο κ.Peter Vallone. Στην εκδήλωση θα τιμηθεί η καθηγήτρια Κατερίνα Τσούνη.


Στις 6 Απριλίου το απόγευμα ο πρόεδρος του Διαμερίσματος του Brooklyn, κ. Marty Markowitz παραθέτει στο Grand Rotunda Brooklyn Borough Hall δεξίωση προς τιμή των: Ευσταθίου Μπάκα, Βασίλη Καπετανάκη, Νταϊαν Χρυσομάλλης, Εφης Γαλιάτσος, Χρήστου Κατέχη, Γεωργίου Ορθοδόξου και Άννας Ζαχαράτος.


Οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς (Εύζωνες) θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια της τελευταίας πανομογενειακής στο Σταθάκειο κέντρο στις 7 Απριλίου θα παρουσιαστεί, ενώ η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Νοτίου Μανχάταν θα γίνει στις 8 Απριλίου, το μεσημέρι, παρουσία αντιπροσωπείας των ευζώνων, της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, Ολυμπιονικών, μαθητών ελληνικών σχολείων και αντιπροσωπείας αστυνομικών της Ν. Υόρκης ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση.


Το Βραβείο Ελληνικής Ανεξαρτησίας θα απονεμηθεί στο Δήμαρχο κ. Michael Bloomberg σε επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί στις 9 Απριλίου, προς τιμήν και των τελεταρχών και επισήμων της παρέλασης. Την Κυριακή 10 Απριλίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Δημήτριος θα χοροστατήσει στην καθιερωμένη πανηγυρική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και θα ακολουθήσει δεξίωση στο Plaza Hotel όπου θα μιλήσουν διάφοροι επίσημοι και πολιτικοί.


Η επίσημη έναρξη της Εθνικής Παρελάσεως στην 5η λεωφόρο και 59η οδό θα γίνει στις 13.00, τοπική ώρα. Οι εκδηλώσεις κλείνουν στις 8 το βράδυ με λαϊκό γλέντι στο «Σταθάκειο», ενώ η κλήρωση του λαχείου θα γίνει στις 15 Απριλίου.


Πηγή: ΜΠΕ