Αρχική Νέα Τοπικά Ο Τσαρτσιώνης στην παρουσίαση του οδηγού “Χίος – Σμύρνη, ένα ταξίδι στην...

Ο Τσαρτσιώνης στην παρουσίαση του οδηγού “Χίος – Σμύρνη, ένα ταξίδι στην Ιστορία”

17


Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην φιλελευθεροποίηση, που χαρακτηρίζει σήμερα τις ιδέες μας, και τονίζοντας το γεγονός  ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται μέρα με τη μέρα τις προαιώνιες πατρίδες της Μικρά Ασίας και της Ιωνίας, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, απαρίθμησε τις ευκαιρίες, που παρέχει ο ιστορικός – ταξιδιωτικός οδηγός “Χίος – Σμύρνη, ένα ταξίδι στην Ιστορία” στους αναγνώστες, στα πλαίσια παρουσίασης του, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Απριλίου 2005, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικά, μάλιστα ο κ. Τσιαρτσιώνης ανέφερε ότι “είμαστε στην εποχή της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των προσώπων. Στο πλαίσιο αυτής της ελευθερίας, οι Έλληνες επισκέπτονται όλο και πιο συχνά τις προαιώνιες πατρίδες της Μικρά Ασίας και της Ιωνίας. Κάθε επίσκεψη τους στη γη της Ιωνίας είναι ένα προσκύνημα, ένα ταξίδι στην ιστορία, αφού, όπως εύστοχα παρουσιάζεται στο βιβλίο, εκεί αναπτύχθηκε η ελληνική φιλοσοφική σκέψη, εκεί μπήκαν τα θεμέλια για να στηριχθεί μετέπειτα ο ελληνικός πολιτισμός. Όμως εκτός από προσκύνημα, κάθε ταξίδι μας εκεί είναι μια ευκαιρία για γνώση. Και σ` αυτόν τον τομέα η συμβολή του οδηγού είναι καθοριστική, αφού στις σελίδες του παρακολουθεί κανείς την ιστορία της Χίου και της Σμύρνης, την ιστορία του Ελληνισμού”.


Ενώ, στο τέλος της ομιλίας του, θέλησε να επισημάνει σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι “το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης εκτιμά και στηρίζει με τις δικές του δυνάμεις τις προσπάθειες των πολιτών, που έχουν να κάνουν με την προώθηση της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού. Αυτών των πυλώνων ανάπτυξης”.