Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Διόγκωση των προβλημάτων στο 4ο Δημοτικό βλέπει ο Δήμος Χίου

Διόγκωση των προβλημάτων στο 4ο Δημοτικό βλέπει ο Δήμος Χίου

9“Κατανοώ τους γονείς, ίσως όμως να διογκώνονται τα προβλήματα” σχολίασε ο αντιδήμαρχος Δ. Χίου υπεύθυνος για θέματα Παιδείας Πέτρος Ντομάτας ενημερώνοντας τα μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.
Με αφορμή τη χθεσινή αποχή στο σχολείο αλλά και το πρόσφατο εξώδικο που απεστάλη από το Σύλλογο στο Δήμο, ο κ. Ντομάτας μαζί με τον προϊστάμενο του τμήματος έργων μελετών και προγραμματισμού των Τεχνικών Υπηρεσιών Λάκη Τσακό, μας έδειξαν το σχολείο τονίζοντας καταρχήν ότι η εργολαβία είναι σε εξέλιξη.
“Για να φθάσει κανείς στην αποχή, για να βγει από το σπίτι του σημαίνει ότι δεν μπορεί να μείνει μέσα σε αυτό. Σε αυτό το σχολειό δείξαμε τη φροντίδα μας, μακάρι να ήταν τα σχολειά μας όλα σε αυτό το επίπεδο”, σημείωσε ο κ. αντιδήμαρχος
Μην κρύβοντας τη δυσαρέσκεια για την αποχή που προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων αλλά και κρίνοντας ότι δεν υπήρχε λόγος για τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν (βγαλμένο πλακάκι, υγρασία που δημιουργήθηκε από τη ροή του νερού από κλιματιστικό, σύρτης που δεν ήταν σωστά τοποθετημένος σε πόρτα) να στέλνεται μέχρι και εξώδικο, ο κ. Ντομάτας σύγκρινε την κατάσταση στο 4ο Δημοτικό με αυτή που επικρατεί στο Γυμνάσιο Κάμπου αλλά και στο εσπερινό Γυμνάσιο, όπου γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθούν, για να αποδείξει την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται το σχολείο.
Ερωτώμενος ο κ. Τσακός για το χρονοδιάγραμμα του έργου σημείωσε ότι βρισκόμαστε εντός των ορίων -έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τις παρατάσεις. Τόνισε  και ότι γίνεται κατανοητή η αγωνία των γονιών δεν μπορούν όμως να γίνουν κάποιες δράσεις οπότε τις θέλουν αυτοί. Για μια ακόμη φορά σημείωσε την αστοχία που υπήρξε εξαρχής με τις αλουμινένιες πόρτες και παράθυρα, όπου όμως ο εργολάβος και σε συνεργασία με άλλη βιοτεχνία τα επιδιόρθωσε και η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλή.
“Δεχτήκαμε από το σύλλογο ένα εξώδικο, τελείως απαράδεκτο” σημείωσε προσθέτοντας ότι πιστεύει πως έχουν μια άψογη συνεργασία με τους συλλόγους γονέων.
Αν και στη συνάντηση αυτή δεν υπήρχε εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων του 4ου Δημοτικού, το μέλος του Δ.Σ. Ειρήνη Αναγνώστου φάνηκε να διαφωνεί με την εκτίμηση των εκπροσώπων του Δήμου τόσο σε ότι αφορά με την καλή συνεργασία (τονίζοντας ότι έχουν σταλεί πολλά υπομνήματα του Διευθυντή του Σχολείου) όσο και αν ορισμένες επισκευές έγιναν πριν ή μετά το εξώδικο.