Αρχική Νέα Τοπικά ΑΡΙΩΝ: Ζητούν και τα ρέστα από τους ιδιοκτήτες των φορτηγών

ΑΡΙΩΝ: Ζητούν και τα ρέστα από τους ιδιοκτήτες των φορτηγών

24


Εξετάζονται σήμερα στο Πρωτοδικείο Χίου τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία έχει καταθέσει η εταιρεία που έχει αναλάβει τη ρυμούλκηση του προσαραγμένου, στη ΒΔ Χίο, Ο/Γ-Φ/Γ ΑΡΙΩΝ κατά των ιδιοκτητών των φορτηγών που μεταφέρονταν σε αυτό.
Συγκεκριμένα ζητείται οι φορτηγατζήδες να καταβάλλουν στην εταιρεία που ανέλαβε την αποκόλληση το μισό της αξίας του φορτίου και του οχήματός τους, για να μπορέσουν να τα αποδεσμεύσουν. Τα ποσά ξεκινούν για όχημα- φορτίο από 8.000 ΕΥΡΩ και φθάνουν στις 130.000 για την περίπτωση των λυόμενων σπιτιών!
Από την πλευρά τους οι οδηγοί ζητούν να αποζημιωθούν από την ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκε το ΑΡΙΩΝ για διαφυγόντα κέρδη (για όσες μέρες τα φορτηγά τους έμειναν εγκλωβισμένα) αλλά και για ψυχική οδύνη από το ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού.
Σε αυτή τη θέση παραμένει μέχρι σήμερα το ΑΡΙΩΝ, έχοντας πάρει κλίση περί τις 14 μοίρες, και ενώ σαν πιο πιθανό σενάριο είναι η επιτόπου διάλυση του πλοίου αφού είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί αποκόλληση λόγω των μεγάλων ρηγμάτων που φέρει στα ύφαλά του.

Διαφήμιση