Αρχική Απόψεις Aρθρα Δεσμός Φραγκομαχαλά: ‘Οχι σε τσιμεντοποίηση του Κολεγίου

Δεσμός Φραγκομαχαλά: ‘Οχι σε τσιμεντοποίηση του Κολεγίου

11

Την επισήμανση πως δεν επιθυμούν να γίνει η περιοχή του Κολεγίου ένας “αχταρμάς με την αλόγιστη χρήση τσιμέντινων εγκαταστάσεων” επισημαίνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Ο Δεσμός του Φραγκομαχαλά” σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί της αξιοποίησης του Κολεγίου.
Στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο Ιάκωβο Μπριλή επισημαίνονται τα εξής:
“Ο Σύλλογός μας, παρακολουθεί εξ αρχής ως είναι γνωστό με αμείωτο ενδιαφέρον την εξέλιξη του ζητήματος του Κολεγίου και έχει θέσει προτάσεις γραπτές για το θέμα. Το ότι υπάρχει μέχρι τώρα  καθυστέρηση στην προώθηση του θέματος προς τα επόμενα βήματα  εκτιμάται ότι οφείλεται στην ΕΝΑ Χίου η οποία λόγω φόρτου εργασιών ή μελετών και άλλων θεμάτων κάνει υπερβάσεις προθεσμιών που είχαν τεθεί.
Επί της ουσίας θέλουμε να πούμε κάνοντας ιεράρχηση  ότι:
α) Η υπόθεση του Διοικητηρίου πρέπει να προχωρήσει (όπου κατά τις υποσχέσεις αναμένουμε και μία αίθουσα του Συλλόγου μας),
β) Να μείνει ευρύχωρο πάρκινγκ και χώρος πρασίνου,
 γ) να συνδεθεί η Αλλατίου με τη Μητροδώρου και την Κ. Μονομάχου και
 δ)  Να εξετασθεί η πρόταση του Παιδικού Σταθμού εφόσον πια τέθηκε και είναι εφικτό και συμβατό μέσα στον χώρο. 
Δεν θέλουμε να γίνουν τα 16 στρέμματα ένας αχταρμάς με την αλόγιστη κατασκευή τσιμέντινων εγκαταστάσεων διαφόρων δράσεων μέχρι να πυκνοδομηθεί.
Αυτό το τελευταίο ας το λάβουν υπόψη τους και ο κ. Νομάρχης και το Νομαρχιακό Συμβούλιο αλλά και όλοι όσοι τους ανοίγει η όρεξη και  σκέπτονται να κάνουν  προτάσεις στο μέλλον για την υπαίθρια έκταση του Κολεγίου.