Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αντίθεση ΣΥΝ στα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης

Αντίθεση ΣΥΝ στα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης

8

Σε αντίσταση καλεί τους πολίτες ο Συνασπισμός, μέσα από τα συνδικάτα τους, για τα οικονομικά μέτρα που πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΝ, αναφέρονται τα εξής:
“Τα οικονομικά μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση, και θα πλήξουν τα χαμηλά , μεσαία στρώματα και τους Συνταξιούχους, αφορούν την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2005 αφού τα ελλείμματα των προηγουμένων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ έχουν ενσωματωθεί στο δημόσιο χρέος και θα πληρωθούν τα επόμενα χρόνια με νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφού ψήφισε πλουσιοπάροχες φορολογικές μειώσεις για τα κέρδη των βιομηχάνων και της εκκλησίας , συνεχίζοντας την προσφιλή τακτική  των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αναζητεί από τους αδύνατους να σφίξουν κι’ άλλο το ζωνάρι .
Υπάρχει μείζον θέμα πολιτικών ευθυνών για τα κόμματα του δικομματισμού που συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φταίει λιγότερο, αποφεύγοντας να μιλήσουν για τα πολυδάπανα εξοπλιστικά προγράμματα, τις αλαζονικές ολυμπιακές δαπάνες, την  αδιαφάνεια στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος, την άνιση κατανομή του κοινωνικού πλούτου υπερασπιζόμενοι το μοντέλο ανάπτυξης και την πολιτική που συντηρεί και διευρύνει αυτές τις ανισότητες.
Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον να ελπίζουν από την εναλλαγή των κομμάτων αυτών στην εξουσία, εφ’ όσον δεν αλλάζει η πολιτική προς όφελος των εργαζόμενων.
Οι επιπτώσεις των μέτρων στην τοπική οικονομία και στο εισόδημα του χιώτικου λαού θα είναι δυσβάστακτες, αφού θα προκαλέσουν αλυσιδωτές αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης  και θα εξανεμίσουν τις όποιες αυξήσεις μισθών και συντάξεων.
Καλούμε τις Χιώτισσες και τους Χιώτες παλεύοντας μέσα από τα συνδικάτα τους να αντισταθούν στα νέα οικονομικά μέτρα γιατί ο μόνος δρόμος είναι Αντίσταση και Πάλη”.