Αρχική Νέα Τοπικά Εκδίκαση αγωγών Μεννή και Αλμυρούδη εναντίον Τζούμα

Εκδίκαση αγωγών Μεννή και Αλμυρούδη εναντίον Τζούμα

24

Εκδικάστηκαν χθες στο πενταμελές Πρωτοδικείο οι δύο αγωγές εναντίον του διευθυντή του Ομίλου της ΑΛΗΘΕΙΑΣ Γιάννη Τζούμα και των μέσων που διευθύνει, οι οποίες είχαν υποβληθεί από το Δήμαρχο Χίου Μάρκο Μεννή και τον επιχειρηματία Γιώργο Αλμυρούδη.
Η πρώτη αφορούσε δημοσιεύματα που έθιγαν το Δήμαρχο -σύμφωνα με την αγωγή- και αφορούσαν κύρια το θέμα του νερού, ενώ η δεύτερη είχε να κάνει με την ενοικίαση κτηρίου στο οποίο θα στεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου. Κοινό στοιχείο και των δύο τα υψηλά ποσά που ζητούνται ως αποζημίωση (300.000 ΕΥΡΩ)
Πρόκειται σίγουρα για δύο λεπτές υποθέσεις αφού εμπλέκεται τόσο η ελευθεροτυπία αλλά και το θέμα της προσβολής της τιμής και υπόληψης του πολίτη μέσω των μέσων ενημέρωσης.
Να σημειώσουμε ότι η παρουσία κόσμου στην ακροαματική διαδικασία ήταν μικρή, ενώ αντίθετα σημαντικό ενδιαφέρον φαίνεται να επέδειξαν οι δικηγόροι του νησιού.
Στο επόμενο στάδιο αναμένεται οι δικηγόροι των δύο πλευρών να καταθέσουν γραπτώς διευκρινιστικές απαντήσεις και εν συνεχεία το δικαστήριο να λάβει την τελική απόφαση.