Αρχική Νέα Τοπικά Με αγροτικό γιατρό τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία στο Αιγαίο

Με αγροτικό γιατρό τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία στο Αιγαίο

8Και σε επιβατικά πλοία θα μπορούν να κάνουν το “αγροτικό” τους οι γιατροί, αν γίνει αποδεκτή σχετική πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης στον υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη.
Το θέμα βέβαια έχει τεθεί και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη γιατρού στα πλοία και μάλιστα παλιότερα είχε στείλει σχετικό έγγραφο στα αρμόδια υπουργεία ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Με την επιστολή του, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα ο υποχρεωτικός χρόνος υπηρεσίας ιατρών να διανύεται και σε επιβατικά πλοία (εάν υφίσταται αντίστοιχο ενδιαφέρον από γιατρούς).
Όπως είναι γνωστό, αρκετές φορές έχουν υπάρξει περιπτώσεις (παιδιών, ηλικιωμένων, εγκύων κ.λπ.) που απαιτείτο η παρουσία γιατρού στο πλοίο και είτε το πλοίο αναγκαζόταν να παρακάμψει την κανονική του πορεία για να αποβιβάσει τον ασθενή στο πλησιέστερο λιμάνι είτε, εάν δεν προλάβαινε, υπήρχαν δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία των επιβαινόντων.
Κοινός στόχος των δύο υπουργείων είναι η εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού βαθμού προστασίας των ταξιδιωτών με την παρουσία γιατρού κατά τη διάρκεια των ταξιδιών των πλοίων, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που ο χρόνος του πλου από λιμάνι σε λιμάνι είναι μεγάλος.
ΠΗΓΗ: in.gr, ΜΠΕ