Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Ο.Α. για τα δρομολόγια κατά την περίοδο των εορτών

Απάντηση Ο.Α. για τα δρομολόγια κατά την περίοδο των εορτών

10


Ενημέρωση για το εαρινό πρόγραμμα πτήσεων δίνουν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές απαντώντας σε σχετικές επιστολές του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη.
Καταρχήν σε απάντηση του επικεφαλής εμπορικού κλάδου των Ο.Α. για τα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα- Χίος- Αθήνα, σχετικά με το αίτημα για αύξηση των δρομολογίων την περίοδο του Πάσχα, ενημερώνουν ότι:
“στο υπάρχον πρόγραμμα έχουμε διατηρήσει τον ίδιο με το 2004 αριθμό δρομολογίων, τα οποία καθημερινά είναι 4 και πραγματοποιούνται χωρίς περικοπές.
Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές παρακολουθούν τη ζήτηση που υπάρχει σε όλο το δίκτυο της εταιρείας για τις ημέρες του Πάσχα και όπως κάθε χρόνο θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν τον διαθέσιμο αριθμό θέσεων, με επιπλέον δρομολόγια εφόσον οι συνθήκες από πλευράς στόλου και διαθεσιμότητας πληρωμάτων το επιτρέπουν.


Σχετικά με τα δρομολόγια Θεσαλλονίκης- Χίου και έναρξη δρομολογίων μεταξύ Χίου- Κρήτης η απάντηση έχει ως εξής:
“το υπάρχον δρομολόγιο που έχει ενταχθεί στο καθεστώς των άγονων και επιδοτούμενων γραμμών εκτελείται δυο φορές την εβδομάδα απευθείας και δύο φορές μέσω Μυτιλήνης έως και 30 Απριλίου 2005, οπότε και τελειώνει η περίοδος επιδότησης.
Από 1η Μαίου ξεκινά η νέα περίοδος επιδότησης για την οποία η προκήρυξη ανάθεσης απαιτεί, τρία απευθείας δρομολόγια από/ προς Θεσσαλονίκη και δύο μέσω Μυτιλήνης.
Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές οι οποίες μετέχουν στη διαδικασία του διαγωνισμού ανάθεσης, έχουν προτείνει 3 δρομολόγια απευθείας και δύο μέσω Μυτιλήνης και τα οποία εάν επιλεγούν , θα εκτελέσουν κανονικά από 1η Μαΐου , καλύπτοντας την αυξημένη ζήτηση της γραμμής.
Αναφορικά με την έναρξη της γραμμής μεταξύ Χίου προς την Κρήτη έχουμε δρομολογήσει καθημερινά 4 πτήσεις και την υψηλή περίοδο 5 πτήσεις από Χίου προς Αθήνα, οι οποίες σε συνδυασμό με 6 καθημερινά δρομολόγια προς Ηράκλειο και 4-5 προς Χανιά, προσφέρουν αρκετές ανταποκρίσεις και απεριόριστες δυνατότητες για ταξίδια μεταξύ των δύο προορισμών.