Αρχική Νέα Τοπικά Διεύθυνση Συγκοινωνιών: μην σας κοροϊδεύουν οι επιτήδειοι

Διεύθυνση Συγκοινωνιών: μην σας κοροϊδεύουν οι επιτήδειοι

18


Μην απευθύνεστε σε τρίτους αλλά διεκπεραιώστε μόνοι σας τις υποθέσεις με τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η παραπάνω διεύθυνση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Αφορμή για αυτή την ανακοίνωση η …παραγραφειοκρατία που έχει διαπιστωθεί από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, που δέχονται τα παράπονα κάποιων πολιτών, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι “έχουν πέσει θύματα υπερβολικών χρεώσεων από διάφορα γραφεία και ιδιώτες που διεκπεραιώνουν υποθέσεις αρμοδιότητας της Υπηρεσίας (μεταβιβάσεις οχημάτων, ανανεώσεις αδειών οδήγησης κλπ.”.
Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας:
“Επίσης διαπιστώσαμε ότι κάποιοι από τους “επαγγελματίες” αυτούς, πολλές φορές ψεύδονται ασύστολα και παραπληροφορούν σκόπιμα εκμεταλλευόμενοι τους πολίτες σχετικά με το κόστος και το χρόνο διεκπεραίωσης των υποθέσεων τους, προφασιζόμενοι είτε ότι η Υπηρεσία μας ευθύνεται για τρομερές καθυστερήσεις είτε ότι τα προβλεπόμενα τέλη μιας υπόθεσης τους είναι πολλαπλάσια από τα πραγματικά.
Αυτό που σημειώνεται είναι ότι πολλές φορές οι πολίτες έκαναν παράπονα και τα γραφεία στα οποία είχαν απευθυνθεί δεν είχαν καν προσκομίσει στη Υπηρεσία τα σχετικά δικαιολογητικά!
 Για να μη δυσφημείται έτσι άδικα η Υπηρεσία και παράλληλα για να γνωρίζουν οι πολίτες η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ενημερώνει ότι:
1. Η Υπηρεσία σήμερα έχει τη δυνατότητα να διεκπεραιώνει αιτήματα και υποθέσεις πολιτών στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.
2. Καλούνται οι πολίτες να προσέρχονται αυτοπρόσωπα προκειμένου αφενός να ενημερωθούν για το πραγματικό κόστος των υποθέσεών τους και τον ελάχιστο χρόνο διεκπεραίωσής τους και αφετέρου να μην πέφτουν θύματα ασυνείδητων επιτηδείων, οι οποίοι αισχροκερδούν, εκμεταλλευόμενοι το φόβο των πολιτών για το -ανύπαρκτο σε σχέση με την Υπηρεσίας μας- “τέρας της γραφειοκρατίας”.
3. Ενδεικτικά οι τιμές και ο χρόνος διεκπεραίωσης για τις πλέον συνηθισμένες διαδικασίες έχουν ως εξής:
* Ανανέωση επαγγελματικής άδειας οδήγησης: κόστος 82 €, διεκπεραίωση σε 1 μέρα.
* Αντικατάσταση ισχύουσας ερασιτεχνικής άδειας οδήγησης: ΔΩΡΕΑΝ, σε 1 ημέρα.
* Αντίγραφο ισχύουσας άδειας οδήγησης λόγω φθοράς: 9,02 €, σε 1 ημέρα.
* Αλλαγή χρώματος ΕΙΧ, ΔΙΧ, ΦΙΧ: ΔΩΡΕΑΝ, παράδοση αυθημερόν
* Οριστική διαγραφή ΕΙΧ, ΔΙΧ, ΦΙΧ: ΔΩΡΕΑΝ, αυθημερόν.
* Άρση παρακράτησης κυριότητας ΕΙΧ, ΔΙΧ, ΦΙΧ: ΔΩΡΕΑΝ, αυθημερόν
* Αντίγραφο Άδειας Κυκλοφορίας ΕΙΧ ή ΔΙΧ: ΔΩΡΕΑΝ, αυθημερόν.