Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Συνέντευξη τύπου για την ημερίδα για το ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ στη Μυτιλήνη

Συνέντευξη τύπου για την ημερίδα για το ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ στη Μυτιλήνη

10Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες στα Γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τα μέλη της οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας με θέμα “Νερό , το πόσιμο” που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 10 Απριλίου στο Επιμελητήριο Λέσβου από τις 9.00 π.μ. μέχρι το βράδυ.


“Το νερό είναι ύψιστης σημασίας αγαθό και μας ενδιαφέρει όχι μόνο από πλευράς υγιεινής αλλά και από πλευράς ανάπτυξης” τόνισε ο κ. Ηλίας Πολυχνιάτης . Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών του Τμήματος Βορείου Αιγαίου και υπογράμμισε ότι “μας ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα του πόσιμου νερού λόγω των παραγόντων  που μπορεί να την επιβαρύνουν όσο και η επάρκειά του και στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και των εκπροσώπων της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης πάνω στη νέα νομοθεσία και στις νέες τεχνολογίες με τις οποίες θα πρέπει να παρέχουν νερό επαρκές και ασφαλές στο καταναλωτικό κοινό”


Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ κ. Δημήτρης Μάντζαρης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους μηχανικούς να παρακολουθήσουν την ημερίδα γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά “ένα σημαντικό κομμάτι των μηχανικών ασχολείται με τη διαχείριση έργων μεταφοράς νερού και την εγκατάσταση συστημάτων προκειμένου το νερό να φθάσει από τις πηγές και τις γεωτρήσεις στο σπίτι μας”


Τέλος ο κ. Ηλίας Κουρτζής, Διευθυντής Χημικής Υπηρεσίας  Μυτιλήνης τόνισε ότι η “ημερίδα αυτή αποτελεί το θετικό επιστέγασμα μιας προσπάθειας που κάνει το Γενικό Χημείο του Κράτους τα τελευταία 4 χρόνια με την αξιοποίηση φοιτητών από Πανεπιστήμια και κυρίως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που κάνουν δύο μήνες το καλοκαίρι την πρακτική τους άσκηση στον έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού και υπογράμμισε ότι “η ημερίδα αυτή θα είναι χρήσιμη όχι μόνο για τους εμπλεκόμενους με το θέμα φορείς αλλά και για τους πολίτες που αναζητούν την τεκμηριωμένη γνώση για την ποιότητα αυτού του αγαθού.”


“Το πόσιμο νερό είναι το εντελώς απαραίτητο φυσικό αγαθό στη ζωή των ανθρώπων” σημείωσε σε δήλωσή του ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σέργιος Τσίφτης ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη τόσο για επαρκές όσο και για καλής ποιότητας νερό και συνεχάρη  τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση της ημερίδας για την πρωτοβουλία τους.