Αρχική Νέα Τοπικά Ακτοπλόοι: Με μειώσεις δρομολογίων απαντούν στην κρίση – Αθηναίος: το 34% του...

Ακτοπλόοι: Με μειώσεις δρομολογίων απαντούν στην κρίση – Αθηναίος: το 34% του εισιτηρίου πηγαίνει υπέρ τρίτων

11


ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ δρομολογίων, με στόχο τη μείωση της πυκνότητάς τους, μειώσεις στις ταχύτητες και γενικότερα μέτρα εξοικονόμησης καυσίμων αναμένεται να συζητήσουν στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας.


Η κατάσταση, όπως επισημαίνουν, έχει φθάσει στο μη περαιτέρω, σε ό,τι αφορά το κόστος λειτουργίας, με σημαντικότερο αυτό των καυσίμων, την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας «παίζει καθυστέρηση» τόσο σε ό,τι αφορά το αίτημα για αυξήσεις στα ναύλα αλλά και σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση της ακτοπλοϊκής αγοράς.


Οι ακτοπλόοι καλούν τον ΥΕΝ να εξετάσει σοβαρά την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να προχωρήσει άμεσα στη λήψη ουσιαστικών μέτρων που δεν θα οδηγούν σε αύξηση των ναύλων, όπως η κατάργηση των τελών και φόρων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν το εισιτήριο, χωρίς μάλιστα να έχουν αυτοί ανταποδοτικό χαρακτήρα.


Το στίγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες έδωσε προχθές ο κ. Γεράσιμος Αγούδημος, με επιστολή του στο ΥΕΝ, όπου έκανε γνωστό ότι θα επανεξετάσει το σχεδιασμό των δρομολογίων που είχε προαναγγείλει και δηλώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για τα Δωδεκάνησα.


«Η παρατεινόμενη και εξοντωτική αύξησης του πετρελαίου μάς αναγκάζει να επανεξετάσουμε όχι μόνο τα δρομολόγια που σας εστάλησαν και τα οποία δεν ισχύουν, αλλά και τα δρομολόγια των υπολοίπων πλοίων της εταιρείας μας. Θα επανεξετάσουμε την πυκνότητα όλων των δρομολογίων, καθώς και την ταχύτητα με την οποία θα εκτελούνται αυτά», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Αγούδημος.


Μιλώντας στη «Ναυτεμπορική», ο καπετάν-Μάκης Αγούδημος επισημαίνει ότι «η κατάσταση δεν είναι δύσκολη, είναι καταστροφική» και προσθέτει: «Εάν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα, τους τρεις μήνες του καλοκαιριού θα υπάρχουν κάποια πλοία. Από τις 5 Σεπτεμβρίου όμως δεν θα υπάρχει κανένα».


Ο κ. Αγούδημος διερωτάται γιατί δεν καταργεί η κυβέρνηση του φόρους υπέρ τρίτων που μαζί με το ΦΠΑ προσεγγίζουν το 35% της τιμής του πειστήριου. «Είναι δυνατόν», ρωτά, «ο ναυτικός να έχει κράτηση υπέρ ΟΓΑ;».


Παράλληλα, προτείνει μία συνάντηση όλων των εφοπλιστών με τον ΥΕΝ, προκειμένου να συζητηθεί η πραγματική κατάσταση στην ακτοπλοΐα και να ληφθούν μέτρα όπως επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ, Απόστολος Αθηναίος, επισημαίνει ότι η πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να φέρεται με τέτοιο τρόπο σε επιχειρήσεις όπως είναι οι ακτοπλοϊκές, οι οποίες έχουν τόσο υψηλές πάγιες επενδύσεις. «Το κράτος δεν έχει το δικαίωμα», προσθέτει, «να ρυθμίζει τα ναύλα. Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, να απελευθερωθεί πλήρως η αγορά».


Επίσης, ο κ. Αθηναίος, αναφερόμενος στις κρατήσεις υπέρ τρίτων, σημειώνει ότι αυτές αποτελούν το 34% περίπου της καθαρής τιμής του εισιτηρίου.


Πάντως, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχολιάζοντας την επιστολή Αγούδημου, δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι τα εννοεί αυτά ο κ. Αγούδημος. Δεν θα μείνει καμία περιοχή χωρίς να έχει πλήρη δρομολόγια. Προσδοκούμε και στον πλειστηριασμό των τριών πλοίων της ΔΑΝΕ στις 4 Μαΐου.


Αυτά τα τρία πλοία, τα οποία έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να εξυπηρετούν την περιοχή των Δωδεκανήσων, θα εξυπηρετήσουν τα μέγιστα. Ηδη έχουν ζητηθεί και από άλλα πλοία να δρομολογηθούν στην περιοχή των Δωδεκανήσων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σε αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή. Οι δικές μας πληροφορίες είναι στον αντίποδα του ερωτήματός σας, δεν θα υπάρξει τέτοιο θέμα ούτε με τον κ. Αγούδημο».


Πηγή: Ναυτεμπορική