Αρχική Νέα Οικονομία Προπληρωμή δώρου Πάσχα και επιδόματος ανεργίας για τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

Προπληρωμή δώρου Πάσχα και επιδόματος ανεργίας για τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

10


Ο ΟΑΕΔ, μετά από εισήγηση του διοικητή του Γιώργου Μπερναδάκη, αποφάσισε να προχωρήσει στην προπληρωμή του δώρου Πάσχα και του επιδόματος ανεργίας για τους 210.000 δικαιούχους σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο να διευκολύνει και να στηρίξει τους επιδοτούμενους ανέργους.


Από τη Δευτέρα 11 Απριλίου θα προπληρώνονται από τις υπηρεσίες του Οργανισμού τα επιδόματα, που κανονικά θα καταβάλλονταν μέχρι και τη Δευτέρα 2 Μαϊου και από την ιδια ημερομηνία θα ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής του δώρου Πάσχα, εφόσον οι άνεργοι έχουν θεμελιώσει το αντίστοιχο δικαίωμα.


Οι επιδοτούμενοι άνεργοι δικαιούνται ολόκληρο το δώρο Πάσχα (12,5 ημερήσια επιδόματα ανεργίας), εφόσον επιδοτούνται για τρεις μήνες μέσα στη χρονική περίοδο από 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Οσοι δεν έχουν συμπληρώσει το τρίμηνο επιδότησης, δικαιούνται τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας με ένα μήνα τακτικής επιδότησης και έξι ημερήσια επιδόματα ανεργίας με δύο μήνες τακτικής επιδότησης.


Δώρο Πάσχα κατ’ αναλογία δικαιούνται και όσοι έκαναν αναστολή της επιδότησης ανεργίας μέσα στο χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουρίου μέχρι τις 30 Απριλίου 2005.