Αρχική Νέα Τοπικά Εκδιώχθηκε η εμποροπανήγυρις;

Εκδιώχθηκε η εμποροπανήγυρις;

8

Έκρυθμη κατάσταση δημιούργησε προχθές το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Μηνά η πληροφορία ότι η Επιτροπή του άρθρου 18 έκανε αποδεκτή προσφυγή του Εμπορικού Συλλόγου και απέρριψε την απόφαση που έδινε άδεια εγκατάστασης στην εμποροπανήγυρη στον συνηθισμένο χώρο της Αγίας Φωτεινής.
Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής κατηγόρησαν τον κ. Σκουλούδη ότι «άνοιξε τα μάτια» στον Εμπορικό Σύλλογο για να στερήσει από το Δήμο μια επιπλέον πηγή εσόδων, με αποτέλεσμα από την ένταση που δημιουργήθηκε με τους διαξιφισμούς να διακοπεί επί 5 λεπτά η συνεδρίαση για να ηρεμίσουν τα πνεύματα.
Περισσότερες πληροφορίες για το σκεπτικό της Επιτροπής δεν δόθηκαν και αναμένεται να έρθουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας. Ωστόσο, τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα η αγορά της Χίου θα κινηθεί χωρίς τον γνώριμο συναγωνισμό της φτήνιας, όπως συμβαίνει συνήθως, μια ευκαιρία να μετρήσει και από μόνη της τις δυνάμεις της και να φανεί αν το «παζάρι της Αγίας Φωτιάς» είναι εκείνο που της δημιουργεί περεταίρω επιδείνωση των οικονομικών δεδομένων της.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ