Αρχική Νέα Τοπικά Ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου Νίκου Μαρτάκη

Ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου Νίκου Μαρτάκη

19


Δεν αιφνιδίασε η χθεσινή ανακοίνωση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χίου η απόφαση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Νίκου Μαρτάκη να προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίησή του.
Τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τις δημαιρεσίες για τη δεύτερη διετία της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής και κυρίως τα παραπολιτικά σχόλια έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη.
Το μόνο σχόλιο που έκανε ο Δήμαρχος Χίου κ. Μάρκος Μεννής μετά την ανάγνωση της επιστολής Μαρτάκη προς τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ήταν πως “πιο έντιμο θα ήταν να παραιτηθεί και από δημοτικός σύμβουλος αφού εκλέχτηκε από το συνδυασμό”.
Στην αναφορά -μέσα στην επιστολή- του κ. Μαρτάκη ότι ο κ. Δήμαρχος “επέδειξε απέναντί μου αρνητισμό και επιφύλαξη”, ο κ. Μεννής σχολίασε ότι κάθε άλλο παρά έτσι είναι και πως αυτός ήθελε τη θέση του αντιδημάρχου, κάτι που το αρνήθηκε ο κ. Μαρτάκης στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Χίου με το Λιμενικό Ταμείο για τον προσωρινό περιφερειακό δρόμο του Κάστρου.