Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: το μπαλάκι στη Λιμενική Επιτροπή για την Προγραμματική Σύμβαση

Δήμος Χίου: το μπαλάκι στη Λιμενική Επιτροπή για την Προγραμματική Σύμβαση

5


Το Λιμενικό Ταμείο και ειδικά η νέα Λιμενική Επιτροπή καλείται να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για την Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Χίου όσο αφορά την εκτέλεση του έργου κατασκευής προσωρινού περιφερειακού δρόμου στο Κάστρο.
Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση ακυρώνοντας στην ουσία την παλιά απόφαση που έκανε λόγο για παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης, αφού αυτή δεν είχε μπει ποτέ σε ισχύ.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχαν κάθε λόγο βέβαια να επιμένουν ότι η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μια λάθος απόφαση αφού δεν μπορούσε να εκτελεστεί.
Στις επικρίσεις που δέχτηκε η δημοτική Αρχή ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής επισήμανε ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει εγκρίνει την εξομοίωση ζώνης λιμένος για την περιοχή από το Λιμεναρχείο μέχρι την Ιχθυόσκαλα, ως εκ τούτου η Λιμενική Επιτροπή που κατά τα 2/3 είναι ίδια με την προηγούμενη δεν έχει λόγο να μην πάρει την ίδια απόφαση για την Προγραμματική Σύμβαση. Μάλιστα θέλοντας να θέσει και προ των ευθυνών του, τον ανεξάρτητο πλέον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Μαρτάκη, σημείωσε ότι μέσω της ΤΕΔΚ θα ζητηθεί από τον κ. Μαρτάκη να φέρει το θέμα προς συζήτηση. “Ας βγει η Λιμενική επιτροπή και να πει ότι δεν θέλει το έργο”, σημείωσε ο κ. Μεννής.
Νωρίτερα ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Πέτρος Παντελάρας είχε ζητήσει να υπάρξει 5ήμερη τουλάχιστον αναβολή του θέματος, έτσι ώστε η Δημοτική Αρχή να συζητήσει με τον Πρόεδρο του Λ.Τ. Σταμάτη Κάρμαντζη και να δουν τις προθέσεις του. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να γίνει γάμος αν δεν θέλει η… νύφη. Ο ίδιος σημείωσε ότι σε συνάντηση που είχε με τον κ. Κάρμαντζη του ανέφερε ότι υπάρχουν αδιευκρίνιστα σημεία. Αν και όπως είπε συμφωνούν με το έργο εντούτοις η Δημοτική Αρχή διαιωνίζει μια κατάσταση και είναι θύματα της ίδιας της δουλειάς της, “επειδή δεν ακολουθεί την πεπατημένη”.
Στη συνέχεια ο δ.σ. Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι καλώς μαζί με τον κ. Παϊδα προσέφυγαν στην Επιτροπή του άρθρου 18 για θέμα που αφορούσε τη νομιμότητα, αφού αποφάσισαν παράταση χωρίς να υπάρχει καν αρχική σύμβαση. “Σε καμία περίπτωση οι προσφυγές αυτές δεν έχουν να κάνουν με πολιτικές υπονόμευσης της Δημοτικής Αρχής αλλά προσφυγή για το παράτυπο”, σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.
Λαμβάνοντας το λόγο στη συνέχεια ο δ.σ. Κώστας Παϊδας τόνισε ότι ο ίδιος έχει έγγραφο που λέει ότι δεν αποτελεί το επίμαχο τμήμα ζώνη λιμένος και ζήτησε να του κατατεθεί το αντίθετο έγγραφο.
Ο κ. Παϊδας στη συνέχεια επέκτεινε τη συζήτηση στο θέμα της απόφασης της ΕΣΑΛ σημειώνοντας ότι ενώ “οι καρεκλοκένταυροι καλύπτουν τον πισινό τους δεν γίνεται το ίδιο με το Δήμο, που πρέπει να εχει τουλάχιστον 6 εργαζόμενους σε βάρδιες που θα φυλάνε το δρόμο σε περίπτωση κακοκαιρίας.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Νίκος Μαρτάκης τόνισε ότι έχει ληφθεί απόφαση για εξομοίωση ζώνης λιμένος, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε όμως τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος Αντώνης Λυπαρής η έγκριση από τον Περιφερειάρχη έχει δοθεί. Το μόνο κώλυμα που υπάρχει είναι σχετικά με το γεγονός ότι η απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής συμπεριλάμβανε και τις περιοχές του τελωνείου και Ναυτικού Ομίλου, όπου μόνο για αυτές θέτει όρους το υπουργείο Οικονομικών.
Μάλιστα ο κ. Λυπαρής χαρακτήρισε όλες αυτές τις αιτιάσεις ως τρικλοποδιές αυτών που δεν θέλουν να γίνει το έργο και κάλεσε τη Λιμενική Επιτροπή να πάρει απόφαση.