Αρχική Ομογένεια Εξηγήσεις Αλμυρούδη για το Γηριατρικό Ιδρυμα

Εξηγήσεις Αλμυρούδη για το Γηριατρικό Ιδρυμα

99


Χρησιμοποιώντας ένα λαϊκό μύθο σχετικά με τα… πούπουλα μιας κότας που αφού τα βγάλει κάποιος είναι αδύνατο να τα μαζέψει, έδωσε τη διάσταση που μπορούν να πάρουν οι φήμες, ο πρόεδρος του Χιακού Γηριατρικού Ιδρύματος “Γεώργιος Κ. Αλμυρούδης”- επιχειρηματίας ομογενής Γιώργος Αλμυρούδης, που κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έδωσε εξηγήσεις για τους στόχους, τη λειτουργία και τη σχέση που έχει με το Γηροκομείο Χίου “Ζωρζής Μιχαληνός”.
Παρουσία και αρκετών προσωπικών φίλων του (του Προέδρου του Δ.Σ. Γιώργου Συριώδη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αντώνη Ζαννίκου, του πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλία Μιχαλάκη, του πρώην Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς Χριστόφορο Κοράκη κ.α.) ο κ. Αλμυρούδης αναφέρθηκε στην πολεμική των δημοσιευμάτων από την εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ, κάνοντας λόγο για “καλά ενορχηστρωμένη προσπάθεια  να γεμίσει τη Χϊο με αιωρούμενες υποψίες για τις κινήσεις του ίδιου προσωπικά, που δυστυχώς όμως θίγουν βάναυσα και την τιμή των ανθρώπων που απαρτίζουν τη Διοίκηση του Ιδρύματος”.
Επιλέγοντας τη γραπτή εισήγηση ο κ. Αλμυρούδης τόνισε ότι το Ίδρυμα ιδρύθηκε το 2000 αλλά από τον ίδιο και το Διοικητικό Συμβούλιο είχε επιλεχθεί να είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρουσίασε το καταστατικό λειτουργίας. Σε αυτό δεν γίνεται καμία αναφορά ότι λειτουργεί για να συγκεντρώσει χρήματα αποκλειστικά για το Γηροκομείο Χίου, αν και όπως είπε ο κ. Αλμυρούδης αυτό είναι το κύριο μέλημά τους. Παρέδωσε την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού του Ιδρύματος και σημείωσε ότι με βάση την αμερικανική νομοθεσία “ελέγχεται εξονυχιστικά από ορκωτούς λογιστές”.
Ιδιαίτερα αυστηρή κριτική άσκησε στο Διευθυντή του γηροκομείου “Ζωρζής Μιχαληνός” κ. Αντώνη Πουλή για τον οποίο σημείωσε ότι “ενώ πολύ καλά γνωρίζει, αποδέχεται ευμενώς, όπως φαίνεται, να αβαντάρει και να πριμοδοτεί μια καλά σκηνοθετημένη τακτική”.
Ερωτηθείς σημείωσε ότι αν και ζήτησε να συγκληθεί η Διοικούσα Επιτροπή του Γηροκομείου ο κ. Πουλής δεν το έκανε, ενώ αν και υποστήριξε στον ίδιο ο Διευθυντής του Γηροκομείου ότι παραποιήθηκαν τα λεγόμενά του εντούτοις δεν βγήκε με δήλώσή του να διαψεύσει τα δημοσιεύματα και από την ώρα μάλιστα που γνώριζε πολύ καλά την ύπαρξη του Ιδρύματος. Ζήτησε έτσι να πάρει θέση η Δ.Ε. “πριν η υπόθεση γίνει χιονοστιβάδα που θα φέρει κι άλλες αποκαλύψεις”, χωρίς να απαντήσει στην ερώτησή μας τι ακριβώς υπονοεί.
Σχετικά με τις εκδηλώσεις τόνισε ότι έχουν γίνει δύο στην 5ετή δράση του Ιδρύματος και σήμερα έχει στο λογαριασμό 60.837 δολάρια, ενώ δουλεύοντας όπως και τα άλλα FOUNDATION σκοπός ήταν η συγκέντρωση ενός ικανού ποσού (1 εκ.) που θα έδινε τη δυνατότητα για σταθερή επιδότηση και του Γηροκομείου Χίου.
Στις ερωτήσεις μας ο κ. Αλμυρούδης σημείωσε ότι σε καμία από τις εκδηλώσεις δεν αναφερόταν ότι γίνονταν με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του “Ζ. Μιχαληνός”.
Στις ερωτήσεις γιατί αυτή η πολεμική από το συγκρότημα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και αν αυτή η ψύχρανση των σχέσεων έγινε μετά την απόφαση να είναι συνιδιοκτήτης άλλης εφημερίδας ο γιος του, ο κ. Αλμυρούδης δήλωσε ότι “η χιακή κοινωνία μπορεί να το κρίνει”. Εξάλλου χωρίς να το αποκλείσει, σημείωσε ότι δεν είναι υπέρ της δικαστικής διαμάχης ώστε να οδηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια.
Στις ερωτήσεις που τέθηκαν από πλευράς ΑΛΗΘΕΙΑΣ το μόνο που φάνηκε είναι ότι το Ίδρυμα Αλμυρούδη απέχει πολύ από το στόχο του να συγκεντρώσει το 1 εκ. δολάρια, ενώ τουλάχιστον σήμερα οι γέφυρες επικοινωνίες έχουν κοπεί αφού ούτε ο κ. Αλμυρούδης επιδίωξε να απαντήσει στα όσα λέγονταν και γράφονταν ούτε και κάποιος δημοσιογράφος της εφημερίδας επεδίωξε να τον βρει για να πάρει δήλωση του.