Αρχική Νέα Τοπικά Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες καταδικάζει τις ρατσιστικές συμπεριφορές

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες καταδικάζει τις ρατσιστικές συμπεριφορές

8


“Τρία κρούσματα ρατσιστικών συμπεριφορών που μας εξευτελίζουν ως ανθρώπους και πολίτες”, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Eπιτροπή Aλληλεγγύης στους Πρόσφυγες.
“H απρόκλητη χουλιγκανικού τύπου επίθεση εναντίον του σπιτιού Aλβανών μεταναστών, η προσαγωγή αλλοδαπού μαθητή  από το σχολείο την ώρα του μαθήματος μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του  αλλά και ο καταγγελόμενος ως κατά συρροήν βιασμός  και εγκλεισμός αλλοδαπής από τον εργοδότη της, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα ρατσιστικής συμπεριφοράς”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η Eπιτροπή Aλληλεγγύης στους Πρόσφυγες καταδικάζει τα γεγονότα αυτά και τα καταγγέλλει στη συνείδηση κάθε νοήμονα πολίτη και ευαίσθητου ανθρώπου. Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τη δυνατότητα συμβίωσης όλων μας και του σεβασμού απέναντι στον “άλλο”, καταλήγει.
Εν τω μεταξύ την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί από το Τριμελές Πρωτοδικείο Χίου εξετάζεται η υπόθεση της δίκης δύο Ελλήνων και δύο Αλβανών νεαρών που κατηγορούνται για τα μεταμεσονύχτια επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν έξω από το σπίτι οικογένειας Αλβανών, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας- Αλβανίας, με αποτέλεσμα και τον ελαφρύ τραυματισμό με μαχαίρι ενός έλληνα που πήρε μέρος στα επεισόδια.