Αρχική Νέα Τοπικά Επίσχεση εργασίας στην Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου

Επίσχεση εργασίας στην Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου

4

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου (ΤΕΔΒ) αγανακτισμένοι που ακόμα παραμένουν απλήρωτοι για 5,5 περίπου μήνες.
Χωρίς να ανακοινώσουν τι θα κάνουν τις επόμενες ημέρες, αυτό που τώρα ζητούν είναι να δοθούν επίσημα και με τις διαβεβαιώσεις από την τράπεζα, οι ημερομηνίες που ο Δήμος θα εκταμιεύσει το δάνειο ώστε να τους καταβληθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα τα δεδουλευμένα.
Η Τεχνική Εταιρεία είναι εργαλείο που πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει στο Δήμο Ομηρούπολης, τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαληός, που υποσχέθηκε ότι μετά τη λήψη του δανείου, θα μηδενιστούν οι οφειλές στους εργαζόμενους της.
Χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αντίδραση των εργαζόμενων, ακόμη και αν τους όφειλαν πολύ λιγότερα, σημείωσε όμως ότι η ΤΕΔΒ πρέπει να τελειώνει έργα ώστε να αρχίσει να λαμβάνει και χρήματα. Αναρωτήθηκε μάλιστα ποιος παρακινεί όλες αυτές τις κινήσεις. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Δημοτική Αρχή πήρε τις πολιτικές της αποφάσεις και απομένουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που αν ολοκληρωθούν με την κατάθεση των επιδόσεων σε περίπου 15-20 ημέρες θα μπορέσει η Δημοτική Αρχή να εκταμιεύσει το ποσό για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΔΒ.
“Οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι η ΤΕΔΒ παράγει έργο, παρόλο που τώρα λόγω συνθηκών υπολειτουργεί, αφού ορισμένα έργα είναι σε εξέλιξη και κάποια άλλα έχουν ολοκληρωθεί”, είπε χαρακτηριστικά ο εργαζόμενος Κώστας Ζαπάτης.
Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, διαλύοντας έτσι τις εντυπώσεις, η Τεχνική οφείλει σήμερα γιατί της… οφείλουν από παραγόμενο έργο περί τις 600.000 ΕΥΡΩ.
Ωστόσο όπως σχολίασε ο πολιτικός μηχανικός Αντώνης Τσατσαρώνης το πρόβλημα είναι μεν τεράστιο, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν η ΤΕΔΒ δεν παράγει έργο, τότε προχωρά σε διάλυση.
Σχετικά με το μέλλον της εταιρείας οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους ένας διάλογος, αφού η ΤΕΔΒ έχει κάνει πετυχημένα έργα, ώστε με αυτά που θα αναλαμβάνει στην πορεία να μπορεί να επιβιώσει.