Αρχική Νέα Τοπικά Συντονιστική Επιτροπή για την ακτοπλοϊα: ψευδεπίγραφος ο διάλογος

Συντονιστική Επιτροπή για την ακτοπλοϊα: ψευδεπίγραφος ο διάλογος

6Συμμετοχή στην Ημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και πρόσκληση όλων των φορέων του νησιού για συζήτηση και εκτίμηση της νέας κατάστασης μετά την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνών από συγκεκριμένα λιμάνια, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του νησιού για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 7 Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Χίου έγινε ενημέρωση για τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Παναιγαιακής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2005 στον Πειραιά. Επίσης εξετάστηκε ο προγραμματισμός δράσης των επόμενων κινητοποιήσεων, στα πλαίσια και του συντονισμού των δράσεων σύμφωνα με τις αποφάσεις της Παναιγαιακής Επιτροπής.
“Τελικά έγινε αυτό που φοβόμασταν. Ο διάλογος της Ομάδας εργασίας του ΥΕΝ με συγκεκριμένους φορείς στους νομούς του Αιγαίου ήταν ψευδεπίγραφος και παραπλανητικός και όχι για να δοθούν λύσεις στα αιτήματά μας”, σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή και συνεχίζει:
“Παρά τις όποιες υποσχέσεις για σύντομες λύσεις στα σοβαρά και καίρια προβλήματα των νησιών μας λόγω των μειωμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων, της ακρίβειας των μεταφορών γενικά και του αιτήματός μας για τη θεσμοθέτηση των εκπτώσεων, η υπεύθυνη Πολιτεία υποκύπτοντας στις πιέσεις της Ένωσης Εφοπλιστικών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) προχωρεί στην αύξηση των εισιτηρίων και της οικονομικής θέσης αλλά και στην πλήρη απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που έχουν αφετηρία τα λιμάνια Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας και Κύμης, με απρόβλεπτες συνέπειες γενικά στη ζωή του νησιώτη. Υπάρχει φόβος ότι αυτή η εξέλιξη θα είναι η απαρχή της απελευθέρωσης και άλλων λιμανιών που είναι αφετηρία ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τότε θα διαπιστώσουμε ότι η ΕΕΑ θα λειτουργεί πρακτικά και ουσιαστικά σαν κράτος εν κράτει”, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Αφού καλεί στην ημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που πρόκειται να γίνει (δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία και πρόγραμμα) και σε συντονισμό της δράσης τοπικά και παναιγαιακά καταλήγει:
“Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στις νέες μεθοδεύσεις και ενέργειες του ΥΕΝ και καλεί το λαό του νησιού μας για νέες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας να μπορούμε να ζούμε στα νησιά μας”.