Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες από σήμερα στη Μυτιλήνη

Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες από σήμερα στη Μυτιλήνη

7Οι Περιφερειακοί Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες στο Βόρειο Αιγαίο θα διεξαχθούν από τις 13 έως 20 Απριλίου, στη Μυτιλήνη και τη Χίο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Η  συμβολή του θεσμού, στα 11 χρόνια ζωής του, στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης είναι μεγάλη. Καλλιεργεί στις μαθητικές ψυχές το Ωραίο, την αισθητική συγκίνηση, την ευφορία και την τέρψη μέσα σ’ ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και δημιουργίας, τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Στρατή Τζίμη.
Το ενδιαφέρον από αύριο πέφτει έτσι στη Λέσβου, όπου ξεκινούν οι αγώνες χορού. Επίσης στη Μυτιλήνη από 14 έως 17 Απριλίου θα διεξαχθούν οι αγώνες Θεάτρου, ενώ οι αγώνες Μουσικής θα πραγματοποιηθούν στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, στις 19 και 20 Απριλίου.
Οι αγώνες Ζωγραφικής θα γίνουν σε συγκεκριμένα σχολεία  των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενώ η αξιολόγηση των έργων στις 20 Απριλίου στο 5ο  Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Στην πρόσκληση καλούνται “οι μαθητές, γονείς και κάτοικοι των νησιών μας να ενισχύσουν, με την παρουσία και το χειροκρότημά τους, τους εκπαιδευτικούς και τους δημιουργικούς και καλλιτεχνικά πεπαιδευμένους μαθητές που θα αγωνιστούν στον κόσμο της Τέχνης και του Ωραίου”.
Στους αγώνες χορού παίρνουν μέρος τα εξής σχήματα από τη Χίο: ΛΙΒΑΝΕΙΟ ΤΕΕ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ, 1ο-2ο ΤΕΕ ΧΙΟΥ και στους θεατρικούς αγώνες: 1ο ΤΕΕ ΧΙΟΥ, ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ, 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΙΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΙΣΣΟΥ.