Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Ορχιδέες

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Ορχιδέες

26160 σύνεδροι από 20 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φύση της Χίου και να γίνουν πρεσβευτές της σ’ όλο τον κόσμο, μ’ όλα τα οφέλη που συνεπάγεται αυτή η πρακτική, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για τις αυτοδυείς Ορχιδέες από 13 έως 16 Απριλίου.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου οι εκπρόσωποι των φορέων που διοργανώνουν το συνέδριο, Παντελής Σαλιάρης, Δημήτρης Μελαχρινούδης, Γιώργος Μισετζής, Μπρούνο Μπαρτσέλα και Αντώνης Λάρδας, ζήτησαν τη βοήθεια όλων για να “προβάλλουμε τις ομορφιές της φύση της Χίου και να φέρουμε εξειδικευμένο εναλλακτικό τουρισμό την πιο νεκρή τουριστική περίοδο του χρόνου”.
Η προσπάθεια διοργάνωσης του συνεδρίου για τις ορχιδέες άρχισε πριν πέντε χρόνια. “Έγινε μεγάλος αγώνας μετά το συνέδριο της Ιταλίας, για να πάρει τη νέα διοργάνωση η Χίος. Πιστεύουμε ότι θα δούμε αυτές τις ορχιδέες που βλέπουμε στα έντυπα. Το νησί σας είναι πατρίδα πολλών ορχιδέων, ιδιαίτερα της OPHRYS, που έδωσε το όνομά της στη φετινή διοργάνωση”, τόνισε ο κ. Μπρούνο Μπαρτσέλα, καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Πίζας και πρόεδρος του Συλλόγου φίλων των Ορχιδέων “GIRO” της Ιταλίας.
ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ