Αρχική Νέα Τοπικά Καθαρό το μέλι Χίου από κηροσκορίνη

Καθαρό το μέλι Χίου από κηροσκορίνη

9


Οι αναλύσεις για το μέλι της Χίου παρουσίασαν μηδενική παρουσία ή πολύ μικρά μεγέθη (κάτω του ορίου) κηροσκορίνης, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να λάβει κανείς μερίδες περί των… 100 κιλών μελιού ημερησίως για να αντιμετωπίσει πρόβλημα!
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία ΑΘΗΝΑΔΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Χίου για την τυποποίηση και διάθεση του χιώτικου μελιού σημειώνει ότι τα δείγματα από 5 βασικούς παραγωγούς που έστειλε στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας του τμήματος Γεωπονίας του Α.Π. Θεσσαλονίκης, έδειξαν ότι στα 3 δείγματα είναι μηδενικά τα ίχνη κηροσκορίνης, στο ένα ίχνη λιγότερο του 3 με όριο το 10 και στο 5ο ανιχνεύτηκε 3,6 με όριο το 10.
“Η Εταιρεία μας από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα της κηροσκορίνης στα μέλια, που χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη, έσπευσε να καθησυχάσει τους καταναλωτές γνωρίζοντας ότι το χιώτικο μέλι δεν περιέχει τη συγκεκριμένη χημική ουσία… Όπως προκύπτει από τις αναλύσεις, κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει και το καταναλωτικό κοινό μπορεί άφοβα να εμπιστεύεται και να απολαμβάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες”, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.