Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη 3ο-8ο Δημοτικά: “Στα προκάτ όσα ζήσαμε φτάνουν, άλλο πια δεν μ’ αρέσει”.

3ο-8ο Δημοτικά: “Στα προκάτ όσα ζήσαμε φτάνουν, άλλο πια δεν μ’ αρέσει”.

7“Κύριε Δήμαρχε! Τα χελιδόνια αποδημούν για λίγο και μετά ξανάρχονται στις γνώριμες φωλίτσες τους. Έτσι κι εμείς μετά από δυο χρόνια “αποδημίας” από το σχολείο μας, λαχταρούμε τις ζεστές και ευρύχωρες “φωλίτσες” μας”.
Αυτή είναι μια χαρακτηριστική και ιδιαίτερα λιτή έκθεση μαθητή από το σχολικό συγκρότημα των 3ου & 8ου Δημοτικών  Σχολείων Χίου που χθες και σήμερα πραγματοποιούν αποχή με αίτημα την παράδοση του παλαιού σχολείου τον προσεχή Σεπτέμβριο, ώστε να μην ξανακάνουν μάθημα στα προκάτ “σπιτάκια”.
Κρατώντας δεκάδες μπαλόνια, αφισέτες και τραγουδώντας ή λέγοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία το πρωί της Τρίτης από το χώρο του σχολείου μέχρι την κεντρική πλατεία της Χίου, συνοδεία των δασκάλων αλλά και των γονιών τους. Εκεί τους περίμεναν τα θρανία τους όπου οι μαθητές των μεγάλων τάξεων συμμετείχαν με το “σκέφτομαι και γράφω”, και οι μικροί με μάθημα ζωγραφικής για το σχολείο που θα ήθελαν να έχουν!
Οι μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων έκαναν έτσι ένα διαφορετικό μάθημα, αυτό της διεκδίκησης για ένα σωστό σχολείο και με αίτημα  από πλευράς των γονιών να δοθούν γραπτές εγγυήσεις και να ευαισθητοποιηθούν ιδιαίτερα ο Δήμος Χίου και οι υπηρεσίες του ώστε να ολοκληρωθεί το έργο μέσα στα χρονικά όρια της σύμβασης.
Παρών στη συγκέντρωση και ο αντιδήμαρχος Δήμου Χίου Πέτρος Ντομάτας που βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει ειδικά με τα παιδιά, υπογράφοντας -όπως δήλωσε λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου- συμβόλαιο τιμής ότι θα ελέγχουν και μαζί την εξέλιξη του έργου.
Να σημειώσουμε ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ, το γεγονός όμως ότι με βάση το νέο νόμο η δημοπράτηση κατοχυρώθηκε στην εταιρεία με τη μεγαλύτερη έκπτωση (ύψους 43%) κάνει τους γονείς να ανησυχούν ότι το έργο μπορεί να μην παραδοθεί εγκαίρως και άρτια κατασκευασμένο.