Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Κινητοποίηση 3ο-8ο Δημοτικών: “συμβόλαιο” αντιδημάρχων με μαθητές… αιχμές κατά γονιών

Κινητοποίηση 3ο-8ο Δημοτικών: “συμβόλαιο” αντιδημάρχων με μαθητές… αιχμές κατά γονιών

7


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Χίου Πέτρος Ντομάτας (λίγη ώρα μετά τη συγκέντρωση μαθητών, δασκάλων και γονιών από τα 3ο-8ο Δημοτικά  Σχολεία στην πλατεία Βουνακίου), δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του επειδή οι σύλλογοι γονέων δεν δέχθηκαν να προχωρήσουν σε σύγκλιση γενικής συνέλευσης για να μιλήσει μαζί τους χθες το απόγευμα. Ίσως για αυτό έκρινε ο ίδιος ότι η παρουσία των γονιών ήταν μικρή, όταν ήταν ελάχιστος ο αριθμός των παιδιών που δεν συνοδεύονταν στο τέλος της συγκέντρωσης.
Μαζί με τον κ. Ντομάτα στη συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνης Λυπαρής και ο υπεύθυνος του τμήματος έργων μελετών και προγραμματισμού Λάκης Τσακός.
Ο κ. Ντομάτας τόνισε ότι αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι γονείς είναι ότι η συμφωνία με τον εργολάβο αποτελεί και τη γραπτή διαβεβαίωση ότι το έργο θα γίνει στο χρονικό όριο που επιβάλλει η συμφωνία, ενώ εγγύηση είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που με άψογο τρόπο θα ελέγχει το έργο.
Σημείωσε εξάλλου ότι αν δεν είναι συνεπείς ο εργολάβος τότε το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ή να τεθεί πρόστιμο ή στη χειρότερη περίπτωση να βγει έκπτωτος, κάτι που σημαίνει όμως ότι το έργο θα αργήσει πολύ να ολοκληρωθεί.


Ο αντιδήμαρχος κ. Λυπαρής χαρακτήρισε απαράδεκτη την εικόνα στην πλατεία, κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ τους γονείς ότι… χρησιμοποίησαν τα παιδιά τους σε μια εκδήλωση χωρίς αντικείμενο.
Και μόνο βέβαια το γεγονός ότι 2 αντιδήμαρχοι και ένας επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών έκριναν ότι έπρεπε να δώσουν συνέντευξη και να δηλώσουν ότι υπογράφουν “συμβόλαιο τιμής”με τα παιδιά, δείχνει ότι κάποιο αντικείμενο υπήρχε…
Στη συνέχεια ο κ. Λυπαρής αναφέρθηκε αναλυτικά στην πορεία του έργου και στις πράγματι έντονες προσπάθειες του Δήμου για να συνεχιστεί το έργο, σημειώνοντας ότι ως υπηρεσία “προσπαθούν να δέσουν όσο γίνεται περισσότερο τον εργολάβο”. Αιχμές επέρριψε και κατά του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου λέγοντας μάλιστα ότι θα μπορούσε να κατεβάσει τους γονείς στη συγκέντρωση, μην λαμβάνοντας πιθανόν υπόψη ότι επρόκειτο για ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και των δύο συλλόγων.
Ο κ. Τσακός αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα από την πρώτη εργολαβία, τόνισε ότι όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει μέσα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και ότι αν όλα πάνε ομαλά το σχολείο θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο.
Επίσης το επόμενο διήμερο αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία με τον εργολάβο, οπότε και θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον προηγούμενο και το νυν ώστε να εξετάσουν τις λεπτομέρειες για την πορεία των εργασιών.
Στο κλείσιμό του τέλος ο κ. Ντομάτας σημείωσε ότι έχει μία άψογη συνεργασία με τους Διευθυντές των δύο σχολείων, πως μέχρι τώρα δεν τον έχουν επισκεφθεί οι σύλλογοι γονέων με τους οποίους όμως μπορεί να έχει μια καλή συνεργασία ώστε πράγματι να γίνει ένα σχολείο πρότυπο.
Να σημειώσουμε ότι η αποχή συνεχίζεται και σήμερα, όπου στο σχολείο τα παιδιά θα διαβάσουν τις εκθέσεις που έγραψαν.