Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Με ασφάλεια η εκδρομή των παιδιών του 3ου Λυκείου

Με ασφάλεια η εκδρομή των παιδιών του 3ου Λυκείου

14

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί σε πολλούς γονείς μαθητών της Γ’ Λυκείου, του 3ου ενιαίου Λυκείου, που αυτή την εβδομάδα πραγματοποιούν την πενθήμερη εκδρομή τους.
Η είδηση ότι συνελήφθησαν οι οδηγοί των πούλμαν διότι βρέθηκαν θετικοί σε αλκοτέστ έκανε το γύρο της πόλης.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τη διευθύντρια του 3ου Ενιαίου Λυκείου Τούλα Καλογερά, αφού επισήμανε ότι πράγματι υπήρξε ένα επεισόδιο που κατά την άποψή της είναι σοβαρό και έτσι αντιμετωπίστηκε, τόνισε ότι η εκδρομή των παιδιών γίνεται με απόλυτη ασφάλεια. Όπως μας δήλωσε η κα Καλογερά τα παιδιά συνοδεύονται από έμπειρους καθηγητές, ενώ από την αρχή είχαν εξασφαλίσει τα πούλμαν να έχουν διπλούς οδηγούς.
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που της έδωσαν από την Τροχαία Βόλου, πράγματι το βράδυ της Δευτέρας ειδοποιήθηκαν από τη Χίο, και συγκεκριμένα από γονιό μαθητή, ότι οι οδηγοί των λεωφορείων των παιδιών είχαν πιει και βρίσκονταν για δείπνο σε κέντρο στο Βόλο.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκε θετικός με 0,30 μονάδες πλέον του κανονικού, ο ένας οδηγός που όμως εκείνο το βράδυ ήταν αναπληρωματικός (ο δεύτερος αναπληρωματικός βρισκόταν στο ξενοδοχείο). Κατά τον έλεγχο των στοιχείων όμως βρέθηκε ο ένας να έχει ανοικτές οικονομικές υποθέσεις με το δημόσιο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο τμήμα! Έτσι έμεινε ο ένας οδηγός να μεταφέρει τα παιδιά (σε δύο δρομολόγια στο ξενοδοχείο). Χθες το πρωί το ταξίδι συνεχίστηκε κανονικά, ενώ υπήρξε δέσμευση από το Χιώτικο τουριστικό γραφείο ότι στη Θεσσαλονίκη θα προσθέτονταν στην αποστολή δύο νέοι οδηγοί.