Αρχική Νέα Τοπικά Ξεκινά σήμερα το συνέδριο για τις αυτοφυείς ορχιδέες

Ξεκινά σήμερα το συνέδριο για τις αυτοφυείς ορχιδέες

7


160 σύνεδροι από 20 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φύση της Χίου, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για τις αυτοφυείς ορχιδέες “OPHRYS 2005” που πραγματοποιείται στο νησί από 13-16 Απριλίου.
Η χλωρίδα της Χίου στο σταυροδρόμι Ανατολής- Δύσης είναι ιδιαίτερα πλούσια. Μάλιστα από τα 125 είδη που έχει συνολικά η Ευρώπη, 92 συναντώνται στη Χίο, ενώ από την ένα χαρακτηριστικό χιώτικο είδος έχει πάρει και την ονομασία του το φετινό συνέδριο.
Οι ορχιδέες που είναι πολυετή ποώδη φυτά χαρακτηρίζονται από την ιδιάζουσα δομή του άνθους  τους, κάτι που διαπιστώνει κανείς παρατηρώντας τις προσεχτικά ανάμεσα στις πέτρες που συνήθως τις συναντά.
Μάλιστα τις δύο τελευταίες ημέρες του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στην ύπαιθρο για εξερευνήσεις και κυρίως φωτογραφίσεις από τους φίλους της ορχιδέας.
Κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου οι εκπρόσωποι των φορέων που διοργανώνουν το συνέδριο (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, Δήμος Χίου, ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο, Οικολογικές & Πολιτιστικές Οργανώσεις) σημείωσαν την ευκαιρία που δίνεται να προβληθεί το νησί και οι ομορφιές του, ενισχύοντας τον εξειδικευμένο εναλλακτικό τουρισμό και μάλιστα τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο όπου σημειώνεται η πιο μικρή τουριστική κίνηση.