Αρχική Πολιτισμός Επιστολή Μ. Μεννή σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ

Επιστολή Μ. Μεννή σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ

6


Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια απέστειλε ο Δήμαρχος Χίου κ. Μάρκος Μεννής, με την οποία ενημερώνει για τα “Θεοδωράκεια” που φιλοδοξεί να υλοποιήσει ο Δήμος και παράλληλα προσκαλεί στις φετινές εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν το Σεπτέμβριο.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε συνεργασία με το Δήμο Τσεσμέ και “σε διετή βάση εναλλάξ στη Χίο και τον Τσεσμέ”.
“Στις εκδηλώσεις αυτές, ή τουλάχιστον μόνο εφέτος (Σεπτέμβριος 2005), καλό θα ήταν να παρευρίσκεστε εσείς, οι πρωθυπουργοί, οι Υπουργοί Εξωτερικών, Πολιτισμού, Τουρισμού Ελλάδας και Τουρκίας, ο Υπουργός Αιγαίου και ο ΓΓ Περ. Β. Αιγαίου ούτως ώστε αυτή η προσπάθεια να εδραιωθεί σε ακλόνητες βάσεις. Πρόσκληση απευθύναμε σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Ελλάδας και της Τουρκίας. Πιστεύουμε πως είναι δυνατόν εδώ στη Χίο να λάμψει ξανά το φως της οικονομικής και πνευματικής ανάπτυξης της Ιωνίας”, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χίου “παρακαλεί θερμά, αν είναι δυνατόν, να είχαμε μια συνάντηση μαζί σας ή έστω με στενό συνεργάτη σας, για να σας αναπτύξουμε εκτενέστερα την πρότασή μας.
“…Ευελπιστούμε πως η ευρύτητα πνεύματος που σας χαρακτηρίζει, ο εύστοχος πολιτικός και πολιτιστικός σας προσανατολισμός, θα αποτελέσουν ουσιαστικό σύμμαχο στις προσπάθειές μας”, καταλήγει η επιστολή.