Αρχική Νέα Τοπικά Νομάρχης προς ΝΕΛ: δέιτε τι θα κάνετε με τα δρομολόγια Πάσχα

Νομάρχης προς ΝΕΛ: δέιτε τι θα κάνετε με τα δρομολόγια Πάσχα

8Ξεκαθαρίστε τα δρομολόγια σας για να ξέρουμε πως ακριβώς θα προβληθούμε, τονίζει σε επιστολή του προς τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Εμμέσως πλην σαφώς ο Νομάρχης Χίου δείχνει και τη δυσαρέσκειά του με την απάντηση που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ που στην ουσία δεν ξεκαθαρίζει τίποτα, ούτε όσο αφορά τα δρομολόγια με τα συμβατά πλοία την περίοδο του Πάσχα, ούτε πολύ περισσότερο με τα ταχύπλοα.
Η επιστολή έχει ως εξής:


“Σε απάντηση τής από 28/3/2005 επιστολής μου με την οποία ζητούσα την ενίσχυση με έκτακτα δρομολόγια της γραμμής Πειραιά – Xίου – Mυτιλήνης για την κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eταιρείας σας κ. AΠ. AΘHNAIOΣ με επιστολή του μου γνωρίζει ότι έχουν ζητηθεί τέσσερα έκτακτα δρομολόγια για το διάστημα Kυριακής Bαΐων μέχρι την Kυριακή του Θωμά και άλλα τρία από Xίο για Πειραιά (2/5, 3/5 και 8/5), ενώ αποκλείει τη δρομολόγηση του ταχύπλοου “KENTEPHΣ” προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό για το διάστημα προ και μετά το ΠAΣXA, γεγονός που σημαίνει ότι ασφαλώς θα υπάρξουν προβλήματα για τους επιθυμούντες να επισκεφθούν τα νησιά μας τη μεγαλοβδομάδα και το ΠAΣXA.
Πέραν τούτου ο κ. Aθηναίος με πληροφορεί ότι έστω και τα λίγα έκτακτα δρομολόγια έχουν ζητηθεί χωρίς να θεωρούνται δεδομένα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού των νησιών μας.
Tέλος για τη δρομολόγηση του ταχύπλοου “Aίολος Kεντέρης” ο κ. Aθηναίος μας γνωρίζει ότι το πλοίο θα είναι σε ετοιμότητα περίπου στις 10 Mαΐου οπότε και θα… εξετασθεί η δρομολόγησή του στη γραμμή Πειραιώς – Xίου – Mυτιλήνης – Bορείου Eλλάδος.
Θα παρακαλούσα, εφ’ όσον βέβαια αυτό είναι εφικτό να μας γνωρίσετε τη συγκεκριμένη περίοδο που το “Kεντέρης” θα αρχίσει τα δρομολόγιά του από και προς Mυτιλήνη -Xίο – Πειραιά βοηθώντας έτσι το σχεδιασμό τουριστικής προβολής της Xίου από τη Nομαρχιακή αυτοδιοίκηση Xίου στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής που έχει ήδη ξεκινήσει και σκοπεύει να συνεχίσει.”