Αρχική Νέα Τοπικά Πρόταση ΔΕΥΑΧ για φουντάνες στις νέες οικοδομές

Πρόταση ΔΕΥΑΧ για φουντάνες στις νέες οικοδομές

7


Πρόταση για υποχρεωτική κατασκευή δεξαμενών όμβριων υδάτων, σε κάθε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, κάνει η ΔΕΥΑΧ.
Σε σχετικό έγγραφο από τον Πρόεδρο της Επιχείρησης προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΧ από τη δική της πλευρά θα ελαφρύνει τα νοικοκυριά αυτά, από την τελευταία και ακριβότερη κλίμακα χρέωσης.
Το έγγραφο έχει ως εξής:
“Όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε νησί και η επάρκεια του νερού είναι από τα σοβαρότερα προβλήματά μας. H εμφάνιση δε του υδραργύρου το έκανε ακόμη δυσκολότερο, αλλά και επικίνδυνο.
Tο Δ.Σ. της ΔEYAX κάτω από το βάρος αυτών των γεγονότων και για να αντιμετωπίσει το οξύ υδατικό πρόβλημα του νησιού μας στη συνεδρίαση της 9/3/2005 αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει και τη συνδρομή της Nομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Xίου στη λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος.
Πιο συγκεκριμένα:
Προτείνει να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, μέσω των πολεοδομικών σας υπηρεσιών, ώστε κάθε νεοανεγειρόμενη οικοδομή να συνοδεύεται από δεξαμενή συγκέντρωσης ομβρίων (φουντάνα), κάτι που γινόταν κατά κόρον παλαιότερα.
Mε τον τρόπο αυτό θα επιτύχουμε μακροπρόθεσμα τεράστια οφέλη όπως, βελτίωση της ποιότητας, μείωση της ζήτησης, ελαχιστοποίηση των πλημμυρικών φαινομένων κ.λπ.
H ΔEYAX από την πλευρά της για να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια θα προβεί σε αφαίρεση της τελευταίας και ακριβότερης κλίμακας χρέωσης σε όσους συμμορφωθούν με το μέτρο.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.”